Storfavoriten studsade tillbaka – krossade Danmark

USA som förlorat mot Tyskland i premiären studsade tillbaka ordentligt. Amerikanerna fullkomligt krossade Danmark med 7-2!

Den första perioden gick föga förvånande i favör till USA, både på resultattavlan och rent spelmässigt. 05:31 in i perioden så utnyttjade Anders Lee oredan framför Sebastian Dahm i det numerära överläget och slängde in pucken i mål. Amerikanerna hade fortsatt tryck och 13:06 kom tillslut 2-0 när Clayton Keller kunde pricka in pucken lågt när den danska målvakten stod för ett tveksamt agerande. Danmark skulle närma sig något genom Karlskrona-forwarden Morten Madsen som stod framför mål och kunde slå in den lösa pucken som letat sig in bakom Hellebuyck. Tiden för 2-1 målet var 16:10. Det skulle bli en kortvarig glädje. Med 18:59 spelat av den första perioden så styrde Gaudreau in pucken som Dylan Larkin slängde mot mål och 3-1 var ett faktum.

Amerikansk patron ur

Mittakten började bra för Danmark. Redan 1:08 hittade Julian Jakobsen fram med en riktigt fin passning till Malmöstjärnan Hardt som bara kunde sätta dit klubban till 3-2 reduceringen. När Dvorak drog på sig en utvisning var det oerhört nära vid ett flertal tillfällen att matchen var kvitterad, men Amerikanerna lyckades hålla pucken utanför målet. USA skulle dock 14:33 in i perioden återta tvåmålsledningen när Clayton Keller tryckte sig in på mål och tryckte också in pucken i mål till 4-2. Den andra perioden skulle bjuda på ytterligare en tvåmålsskytt. 17:09 in i perioden så utnyttjar Amerikanerna sitt Power Play när Anders Lee skulle raka in en retur. USA gjorde skäl för uttrycket ”Amerikansk patron ur”. Inte ens en minut senare hittade Nick Schmaltz fram till Brock Nelson med en diagonalare där den sistnämnda enbart behövde skicka in pucken i målet.

Hat-trick

Den tredje perioden blev som väntat lite avslagen. USA stod parkerade i offensiv zon medan Danskarna gjorde allt de kunde för att freda sin kasse. Hälften in i perioden kunde det lika gärna stått 10-2, men stolpen och Dahm stod i vägen. Iallafall tills 13:00 var spelat av perioden. Clayton Keller fullbordade sitt hat-trick när pucken styrdes via en Dansk skridsko och in till 7-2. USA spelade av resten av perioden på ett tryggt sätt och man är åter tillbaka på vinnarspåret.