Ryssland klara turneringssegrare

Efter att Ryssland slagit sina tidigare motståndare så kunde de ta hem hela turneringen vid poäng mot Tjeckien och så blev det.

Inför matchen så hade Ryssland två av två vinster och Tjeckien en vinst på två matcher. Ryssland hade alltså chansen att säkra turneringssegern som enda obesegrade lag.

Stjärnan Kirill Kaprizov och hans ryska lagkamrater hade chansen att ta ledningen med två numerära överlägen i den första perioden och i det andra kom det ett ledningsmål. Efter 11.40 satte Sergei Shumakov 1–0 framspelad av Maxim Shalunov. Några fler mål kom inte i första utan det var rysk ledning inför mellanakten.

Kvitterat två gånger om

Den ryska ledningen skulle kvitteras till 1–1 efter endast 1.31 av Tjeckiens Lenc Radan assisterad av Petr Jelinek. Efter dubbla chanser i powerplay så skulle de ta ledningen också. Lukas Radil satte 1–2 tio minuter senare, i numerärt överläge, med assist från Adam Polasek. Men den tjeckiska glädjen skulle inte hålla i sig länge för bara några få minuter senare skulle ryssarna kvittera. Anatoli Golyshev satte 2–2-målet.

Shalunov-show i tredje

I den tredje var det dags för Rysslands Maxim Shalunov att ta saken i egna händer. Han satte både matchavgörande 3–2 och sedan 4–2. Framspelad av Sergei Shumakov båda gångerna. Det var alltså ett två mål och en assist från Shalunov och ett mål och två assist från Shumakovs klubba som avgjorde matchen i Rysslands favör och de var klara segrare i Sweden Hockey Games.