Lyckat genrep för Sverige – slog Ryssland

Det blev ett lyckat genrep för Sverige som tog en komfortabel seger och körde över Ryssland i genrepet inför JVM som startar den 26:e december.

Redan efter nio minuter in i den första perioden skulle Sverige ta ledningen efter att Jens Lööke skickat in en retur från nära håll. Det dröjde endast tre minuter innan nästa Sverige-mål skulle komma. Även då var det en Timrå-spelare som var sist på pucken. Jonathan Dahlén skickade in skott bakom den ryska målvakten Ilja Samsonov. Sverige tryckte på för att utöka sin ledning men det blev inte fler mål i den första perioden. Sverige vann skotten med 15-6.

I den andra perioden kom Ryssland ut som ett helt nytt lag. Man pressade på och var ytterst nära ett reducering efter att Artym Artiomov prickat ribban. Men istället skulle Sverige utöka sin ledning till 3-0 när Joel Eriksson-Ek kunde skicka in pucken i nät efter ett fint förarbete av den svenska stjärnan Alexander Nylander.

Den tredje perioden var ganska tempofattig och avslagen eftersom Ryssland inte gav Sverige någon match. Filip Ahl skulle utöka till 4-0 efter halva delen av den tredje perioden. Närmare än så kom inte ryssarna och Juniorkronorna tog därmed en väldigt komfortabel seger i genrepet inför stundande JVM i Kanada som startar den 26:e december.

Ryssland – Juniorkronorna 4-0 (0-2-0-1,0-1)
0-1 (09.05) Jens Lööke (Carl Grundström)
0-2 (12.54) Jonathan Dahlén (Jacob Moverare)
0-3 (21.56) Joel Eriksson-Ek (Alexander Nylander, Filip Ahl)
0-4 (53.59) Filip Ahl (Joel Eriksson-Ek, Alexander Nylander)
Skott: 22-41
Utvisningar: Ryssland 5×2 1×10 Sverige 2×2