SENSATIONEN: Småkronorna slog ut Kanada

Under eftermiddagen spelade Småkronorna kvartsfinal i U18-VM. Där väntade stornationen Kanada. Det slutade med svensk storseger.

Efter att Sverige slutat trea i sin grupp väntade tvåan från den andra gruppen, Kanada, i kvartsfinal. I den matchen var det länge mållöst. Med bara sekunder kvar kommer ledningsmålet. Och det är Sverige som gör det. Fabian Zetterlund sätter 1–0 med ynka tre sekunder kvar av första perioden.

Målrikt och svenskt övertag

I den andra perioden var det Kanadas tur att göra mål till en början. Efter nästan två minuter kom 1–1 bakom duktige Adam Åhman. Sedan dröjde det tills att ungefär halva matchen, och perioden, var spelad. Då kom 2–1-målet från Oskar Bäck efter fint passningsspel. Det tog inte stopp där utan man skulle utöka till 3–1. Då var det Jacob Olofsson som blev målskytt på egen retur. Sedan reducerade kanadensarna till 3–2 knappa minuten senare. Innan paus skulle Småkronorna sätta ytterligare ett sent mål. Lagkapten Rickard Hugg gjorde 4–2-målet med 22 sekunder kvar av andra.

Åtta i gruppen – sju i kvarten

I slutakten skulle det svenska laget sätta två mål efter varandra. Efter 4.20 kom 5–2 och efter 8.30 även 6–2-målet. Först blev Jacob Olofsson tvåmålsskytt efter en fin dragning och sedan var det HV71’s Erik Brännströms tur att göra mål. Innan matchen var slut skulle Kanada hinna reducera men närmare än så kom man inte. Med ett par minuter kvar satte Isac Lundeström spiken i kistan med 7–3 i tom bur.

För Sverige, som gjorde åtta mål på fyra gruppspelsmatcher, väntar nu vinnaren i mötet mellan USA och Schweiz.