Förkrossande seger i JVM-premiären

JVM:s allra första match var mötet mellan Sverige och Danmark. Sverige var storfavoriter att vinna matchen och detta löfte infriades. Juniorkronorna spelade stundtals mycket bra och vann med förkrossande 6-1.

Matchen öppnades i ett jämnt tempo och danskarna var bättre än förväntat. De skapade ett par chanser och fick även JVM:s första powerplay men Felix Sandström stod emot bra. Till slut gjorde Sverige turneringens första mål genom stjärnan Alexander Nylander. Kapten Joel Eriksson Ek ökade sedan på till 2-0 efter passningspoäng från den yngsta spelaren någonsin, nämligen Rasmus Dahlin.

Fyra mål gjordes i en period

Andra perioden började ganska hafsigt och det var inget ordnat spel. Det hindrade inte Sverige från att sätta trean, och inte många minuter efter det även fyran i boxplay. Danmark slarvade rejält och lät Juniorkronorna ta över. 5-0 gjordes också i mellanakten, och det var Rasmus Dahlin som nätade. I slutet kom det fjärde målet för perioden genom Alexander Nylander, och Sverige gick till pausvila med 6-0 i ryggen.

Sverige gick ut starkt i öppningen av slutperioden och försökte öka på ledningen ytterligare. Istället för mål fick man en utvisning mot sig, men underläget klarades av på bästa möjliga vis. Under slutdelen av matchen bevakade Sverige bara sin ledning men fick trots det se Danmark göra ett tröstmål efter ett fantastiskt avslut. Tre poäng gick rättvist till Juniorkronorna som därmed fick bästa möjliga start på denna turnering.

Sverige – Danmark 6-1 (2-0, 4-0, 0-1)
1-0 (10:11) Alexander Nylander
2-0 (18:24) Joel Eriksson Ek (Rasmus Dahlin, Oliver Kylington)
3-0 (24:30) Jonathan Dahlén (Carl Grundström, Lucas Carlsson)
4-0 (26:26) Carl Grundström, spel fyra mot fem
5-0 (33:12) Rasmus Dahlin (Gabriel Carlsson)
6-0 (38:22) Alexander Nylander (David Bernhardt, Joel Eriksson Ek)
6-1 (57:53) Nikolaj Krag Christensen (Jonas Röndbjerg)