Färjestadsprofilen imponerade stort när Schweiz skrällde mot Kanada

Kanada hade matchen under kontroll. Men Schweiz stod för en vändning utöver det vanliga och vann efter övertid!

Kanada inledde matchen piggast och bosatte sig genast i anfallszonen. Schweiz spelade ett aggressivt försvarsspel, men ungefär fyra minuter in i första perioden drog de på sig en utvisning. Efter mycket fint passningsspel gjorde Ryan O’Reilly 1-0 till Kanada i powerplay. Cirka två minuter senare sköt den tidigare Färjestadsstjärnan Chris Lee ett fint skott som Jonas Hiller i Schweizmålet släppte retur på, då gjorde Mitch Marner 2-0. Hiller blev utbytt efter målet och in kom Leonardo Genoni.

Kanada fortsatte föra spelet även i andra perioden. Wayne Simmonds hade periodens bästa målchans, när han efter ungefär åtta minuter fick öppet mål. Dock prickade han stolpen. Överlag var mellanakten sömnigt och den blev dessutom mållös.

Fem minuter in i tredje perioden var Andres Ambühl nära att valla in en reducering för Schweiz. Men reduceringen kom ändå, ungefär minuten senare. Fabrice Herzog lyckades sätta ett backhandskott i högra krysset, i powerplay. 2-1 och nerv i matchen.
Cirka tre minuter senare small det igen. Vincent Praplan lyckades efter en snabb omställning få in 2-2 ifrån dålig vinkel. Upphämtningen och förlängning i matchen var nu ett faktum.

Kanada dominerade övertidsspelet men lyckades inte göra mål. Istället avgjorde Fabrice Herzog med ytterligare ett backhandmål. 2-3 till Schweiz och skrällen fullbordades.

Färjestadsprofilen Chris Lee var ett stort glädjeämne i det kanadensiska laget i en match de helst glömmer. Utöver assistpoängen stod han för flera fina skott samt passningar och fick massor av istid matchen igenom.