VM-premiären slutade med förlust

Inatt inleddes Damkronornas VM-turnering. Man fick det tyvärr tufft från start. Den första matche slutade med förlust mot Tyskland.

Den första perioden blev mållös och Sara Grahn i svenskornas mål räddade sitt lag från underläge flera gånger om och ställningen var alltså 0–0 efter de första 20 minuterna. Inget av lagen fick chansen i powerplay och i skottstatistiken var det knapp fördel Sverige, 12–10 rättare sagt.

Proppen ur i andra

Det var i period nummer två som matchen avgjordes. Efter 2.40 i andra så kunde Tyskland ta ledningen i numerärt överläge när Annie Svedin satt utvisad. Tre och en halv minut senare skulle Damkronorna dock kvittera. Lisa Johansson bokfördes för målet som egentligen gick in via en tysk spelare till 1–1. Ställningen stod sig ett tag men i slutet av perioden så avgjorde tyskorna matchen på 21 sekunder. 1–2 kom med 18.47 på klockan och sedan 1–3 vid 19.08.

Fortsatt mållöst

Den tredje perioden slutade som den första. Utan mål. Tyskland slår alltså det svenska laget i deras öppningsmatch. Sverige som jagar sin första VM-medalj på damsidan på tio år möter Schweiz ikväll.

Sverige – Tyskland 1–3 (0–0, 1–3, 0–0)
Skott: 32–23
Målskytt Sverige: Lisa Johansson, AIK