Backstjärnan skadad när Sverige föll tungt

Det svängde fram och tillbaka, men tillslut var det ingen snack. Tjeckien vann välförtjänt mot Sverige på hemmaplan med 8-4. Dessutom utgick Sveriges stjärnback John Klingberg skadad.

Det var hemmalaget Tjeckien som inledde matchen bäst och som vanligt var det genom kontringar man skapade sina lägen. Drygt fyra minuter in i första perioden gjorde hemmalaget 1-0, efter att ha förvaltat returen på en stolpträff. Men Sverige reste sig direkt och backstjärnan John Klingberg var mannen som visade vägen. Klingberg assisterade först till Mario Kempes 1-1-mål, med mindre än tre minuter kvar av period ett. Sedan slog John själv till med att göra 1-2, efter att ha följt med upp i anfallet och utöver poängen stod han även för en del fina dragningar på offensiv blå.

– Tjeckerna är ganska kända för att backa hem och kontra, de gick ut hårt i början, men vi tog över mer och mer, säger John Klingberg till SVT.

I början av mellanakten fick Eddie Läck göra en svettig räddning efter att hemmalaget hade rent läge framför det svenska målet. Drygt sju minuter in i period två fick Sverige spela med två man mer. Precis när Tjeckien fick in en spelare ifrån utvisningsbåset lyckades John Klingberg slänga in ett skott från offensiv blå. 1-3 till Sverige och allt såg stabilt ut. Dock skulle inte hemmalaget ge sig, utan strax efter styrde tjeckerna in 2-3. Sedan fick Tjeckien ett powerplay, med mindre än fyra minuter kvar av mittenperioden, som man utnyttjade. Inte långt efter 3-3, kom även 4-3 och det var ställningen inför tredje perioden.

John Klingberg skadad
När cirka halva tredje perioden var spelad gjorde Tjeckien 5-3 i powerplay. Några minuter senare åkte John Klingberg på en smäll i ansiktet och klev av matchen. Tre kronor fick spela med en man mer i fyra minuter. Carl Klingberg gav matchen lite spänning genom sitt 5-4-mål. Närmare än så kom dock inte Sverige, utan hemmalaget gjorde sedan två mål i powerplay och även 8-4 i tom kasse.

– Det är segt och det rann iväg i PP och de fick även in ett mål i tom kasse. Det finns en del att jobba på, säger Carl Klingberg till SVT.