Matchboll Mora i jakten på SHL

Efter krossen senast skulle Leksand ta revansch och kvittera i matchserien. Så blev det och Mora vann match fyra övertygande.

Mora vann alltså match tre med hela 1–6 i Tegera Arena. Leksand spelade alltså ikväll för att utjämna i matchserien. Efter några minuter fick hemmalaget Mora chansen i powerplay men utan resultat. Efter 11.18 så fick Leksingarna straff. En straff Mattias Ritola fick lägga men utan att lyckas inte överlista Christian Engstrand i Moramålet. Engstrand som släppte en del returer till en början men jämnade ut sitt spel under matchens gång.

Mora kopplar greppet

I den andra perioden så var det hemmalaget som skulle ta ledningen. 1–0-målet kom efter drygt fem minuters spel i andra perioden. Det var söndagens tvåmålsskytt Matt Bailey som spräckte nollan efter ett misstag. Mora skulle utöka ledningen bara 2.41 senare. Då genom Oskar Svanlund. Efter de två snabba målen skulle Leksand reducera ungefär en och en halv minut senare genom Johan Olofsson. Innan paus så skulle Matt Bailey bli tvåmålsskytt, igen. Med 7.06 kvar av perioden så satte han 3–1-målet. Det var även ställningen inför tredje.

Leksand orkar inte ikapp

Efter några minuters spel i tredje så får hemmalaget chansen i powerplay. Det är Eric Castonguay som får sätta sig i utvisningsbåset. Ett numerärt överläge som Mora lyckas utnyttja. Det är Emil Bejmo som utökar till 4–1 med ett mål som godkänns efter videogranskning. Innan matchens slut har Mora ytterligare en puck i mål men det målet godkänns inte. Sedan hinner Leksand spela i numerärt överläge och ta timeout. Men man orkar inte inte ikapp och Mora går upp till 3–1-ledning inför match fem i Leksand.

Mora IK – Leksands IF 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)
1–0 (24.58) Matt Bailey (Emil Aronsson, Pierre Engvall)
2–0 (27.39) Oskar Svanlund (Christoffer Björklund, Mattias Lassen)
2–1 (29.22) Johan Olofsson (utan assist)
3–1 (32.54) Matt Bailey (Kevin Gagné, Emil Aronsson)
4–1 (44.29) Emil Bejmo (Alex Aleardi, Mathias Bromé)
Skott: 30–35 (12–10, 15–14, 3–11)
Utvisningar MIK: 3×2 LIF: 4×2