Foto: Bildbyrån
Scandic

I går gick spelare i Leksands damer ut och riktade kritik mot jämställdheten i klubben. Detta eftersom klubbens damlag har i uppgift att städa läktarna efter herrarnas matcher. Nu besvarar klubbens VD, Christer Plarz, kritiken.

Leksands IF fick i går kritik mot klubbens jämställdhet. I en intervju med Dalarnas Tidningar gick ett antal spelare i klubbens damlag ut och berättade om sitt missnöje.
– Vi städar läktaren efter herrarnas matcher. Det måste säga en hel del, sa de till DT.

I en intervju med HockeySverige.se bemöter klubbens VD, Christer Plarz, kritiken.
– I Leksands IF delar vi på olika uppgifter. Alla gör olika uppgifter för att verksamheten ska fungera.
– Vad gäller städningen så är den uppdelad på sex olika grupper, exempelvis J20 Elit, J18 Elit, damer och utvecklingslag. Det blir totalt fyra matcher per säsong och grupp som man har hand om att sopa av läktaren direkt efter matchslut. Det är för att slippa köpa in den tjänsten externt och istället använda pengarna internt i verksamheten, säger han bland annat.

Förstår missnöjet – men försvarar föreningen

Han berättar att han förstår damernas missnöje, men försvarar samtidigt klubbens jämställdhet.
– Jag förstår att dom känner en frustration över hur förutsättningen för damhockeyn ser ut, det är väl egentligen det dom uttrycker där.
– Sen så är det viktigt i en förening att man oavsett dam, herr, ungdom eller funktionär hjälper till och bidrar för klubbens bästa. Alla har olika uppgifter, det är egentligen inte konstigare än så, säger han.

Plarz säger också att man hela tiden jobbar med jämställdhetsfrågan i klubben.
– Huvudfokus är att försöka förbättra förutsättningarna för damerna och vi gör ganska mycket saker. Till exempel så spelar damerna i Tegera Arena och går egentligen före alla lag förutom herrarnas matcher. Det är en sak, berättar Leksands VD och tillägger.

Kommentarer

Kommentarer