Linköping vann E4-derbyt – vände underläge

HV71 tog under lördagen emot Linköping hemma i Kinnarps Arena. E4-derbyt brukar alltid bli något extra och den här kvällens match var inget undantag.

Det var två lag med var sin förlust i baken som skulle göra upp med varandra under dagens stora rivalmöte. Båda lagen har trots förlust i förra matchen, haft en bra tid bakom sig och tagit mycket poäng.

Tidigt i första perioden tvingades Linköpings tilltänkte poängspruta Mathis Olimb utgå från matchen på grund av skada. Kort efter det kom nästa stjärnsmäll för Linköping när JVM-spelaren Lias Andersson gjorde 1-0 efter två minuters spel. Pär Arlbrandt utökade senare på ledningen till 2-0.

Vände på steken

I den andra perioden var det ombytta roller. Matchen spelades precis som i den första med ett högt tempo. HV71 visar upp en aggressiv skridskoåkning och bra arbetsmoral, men Linköping lyckades vända på steken. Först satte Jakob Lilja reduceringen halvägs in i perioden innan det var dags för Niclas Bergfors att två minuter senare kvittera.

I den sista perioden blev spelet mer avvaktande. HV71 fortsatte att skapa bra chanser och hade bud på ett nytt ledningsmål. Marcus Högberg i Linköpings mål svarade på det och gjorde ett par bra räddningar och höll sitt lag kvar i matchen. Med fyra minuter kvar var det till slut, något oväntat Linköping som lyckades göra ledningsmålet genom den hårdföre spelaren Emil Sylvegård. HV71 försökte i slutet pressa på, men Linköping kunda hålla undan och vinna.

HV71 – Linköping HC 2 – 3 (2-0, 0-2, 0-1)
1-0 (02.07) Lias Andersson (Ted Brithén, Adam Almquist)
2-0 (15.41) Pär Arlbrandt (Oscar Sundh)
2-1 (28.59) Jakob Lilja (Mathis Olimb, Kristian Näkyvä)
2-2 (30.27) Niclas Bergfors (Kristian Näkyvä, Niclas Lundgren)
2-3 (56.38) Emil Sylvegård (Niklas Persson)
Skott: 26 – 23 (9-6, 6-10, 11-7)
Skott utanför: 16 – 10