Stark slutforcering bakom Färjestadseger

Färjestad lyckades efter en sen vändning besegra Malmö på bortaplan med 3–2. Lagets första trepoängare på länge.
– Vi kommer tillbaka starkt efter en sämre förstaperiod, säger tränare Leif Carlsson till C More.

Malmö tilldelades ett tidigt powerplay, men Färjestad redde ut stormen och tog strax därefter ledningen genom Anton Grundel. Det skulle dock inte dröja länge för Malmörepliken att komma när Robin Alvarez tryckte in kvitteringen från snäv vinkel. Efter kvitteringen tog Malmö över spelet och var det klart hetare laget. Ett övertag som resulterade i flertalet numerära överlägen. Färjestad stod emot länge, men till slut lyckades Malmö ta ledningen när Rhett Rakhshani stänkte in pucken.

Ställningskrig

Den andra perioden var något jämnare spelmässigt men det var fortfarande Malmö som höll i taktpinnen. När Färjestad tilldömdes ett powerplay efter drygt halva perioden tog man över spelet. Det resulterade inte i något mål, men gav bortalaget luft under vingarna. Några mål föll inte i perioden, men utan storspel från Lars Haugen i slutet av densamma hade Färjestad fallit bakom ytterligare i målprotokollet när Malmö visade upp vasst powerplay-spel.

Stark vändning

Färjestad kom ut starkt i den tredje perioden i jakten på kvittering. Man skapade inga superlägen till en början men förlade spelet i Malmös zon under majoriteten av perioden. Till slut kom kvitteringen när lagets poängkung Johan Ryno klev in i zonen och avfyrade från ena tekningscirkeln. Målet tände bortalaget ytterligare och med lite mer än två minuter kvar av perioden fick man chansen i powerplay – och då kom även ledningsmålet. Läckra kombinationer ledde fram till att backen Jonas Holös serverades öppet mål att lägga in pucken i efter att ha klivit upp i banan.

Färjestad vände alltså matchen i slutperioden och plockade samtliga tre poäng. En stor segerorganisatör var målvakten Lars Haugen som stod för en briljant insats.

Malmö IF – Färjestad BK 2-3 (2-1, 0-0, 0-2)
0–1 (05.49) Anton Grundel (Rasmus Asplund, Mikael Wikstrand)
1–1 (07.22) Robin Alvarez (Ilari Filppula, Andreas Thuresson)
2–1 (18.05) Rhett Rakhshani (Konstantin Komarek, Noah Welch) spel fem mot fyra
2–2 (53.43) Johan Ryno (Alexander Johansson, Magnus Nygren)
2–3 (58.25) Jonas Holös (Joel Eriksson Ek, Marcus Nilsson) spel fem mot fyra
Skott: 27–14
Utvisningar MIF: 2×2 FBK: 2×4