Kruse: ”Vi är bättre i två perioder”

Rögle slog under kvällen Karlskoga i den första matchen i direktkvalet efter en stark vändning i den tredje perioden. Så här säger Karlskogas målvakt Emil Kruse efter förlusten.

Emil Kruse har varit andramålvakt bakom Andrew Engelage som har storspelat under nästan hela säsongen. När sedan Engelage drog på sig en skada i matchserien mot Mora så fick Kruse ta över taktpinnen. Och det är något han har gjort väldigt bra och imponerade stort i playoffserien mot AIK. I direktkvalet mot Rögle ska han nu föra sitt Karlskoga till SHL. Men det började inte så bra för BIK som förlorade första matchen i direktkvalet med 5-2. Efter matchen fick Hockeybladet.nu en pratstund med Kruse som säger såhär om matchen.

–Vi börjar matchen riktigt bra och gör en riktigt bra match i de första två perioderna. Rögle har inte så mycket chanser utan vi håller ut dem bra. Vi vet att Rögle är bra på kontringsspel och det är där vi tappar matchen i sista perioden.

Karlskoga fick en drömstart på matchen och hade en 2-0 ledning innan halva första perioden var spelad. Tror du Rögle hade underskattat er med tanke på matchinledningen?
–Nej det tror jag inte. Jag tycker att vi spelar så bra vi kan under inledningen och då är vi såhär bra.

Rögle hade inför matchen inte spelat en match på två veckor medan ni spelade senast i måndags. Kan de ha haft någon betydelse att ni är inne i matchtempo medan Rögle kanske är lite rostiga?
–Ja, det kan absolut ha haft betydelse. Vi kommer ifrån att det har gått bra och har ett bra självförtroende med oss. Och Rögle kommer från att ha gått lite sämre plus inte spelat på ett tag. Vi har nog bättre form än vad Rögle har.

”Ett lag med bra spets”

Vad var det egentligen som hände i laget i den tredje perioden? Hur upplevde du det?
–Det var surt. Dom fick ett tidigt mål direkt och samtidigt som vi drällde för mycket med pucken och gav dom lägen. När Rögle får lägen så är dom bra, så är det bara. Det är ett lag med bra spets.

Hur är det att vara målvakt i en sådan här matchserie? Lär man sig några tendenser bland motståndarnas skyttar eller går man mest på känsla?
–Jag går mest på känsla tror jag. Vissa har jag lite extra koll på men har i Rögle har jag inte så bra koll. Det är skillnad mot ett allsvenskt lag, där vet man några som alltid gör samma grej.

Om vi blickar framåt, ny match på lördag i Karlskoga. Vad tar ni med er från den här matchen?
–Vi tar med oss de två första perioderna. Då tycker jag vi är riktigt bra och spelar bättre än Rögle. Så det tar vi med oss så får vi bygga vidare på det och se till att vinna på lördag.