Ny vinst för Brynäs efter stark vändning

I lördags slog Brynäs Linköping med hela 6-0 i Saab Arena i Linköping. Idag var det helt annat LHC som kom till match. Men trots det var det återigen Brynäs som vann efter en mycket stark vändning.

Linköping såg ut som ett helt nytt lag och hade verkligen skärpt till sig storförlusten i lördagens första kvartsfinal lagen emellan.  Man öppnade matchen mycket stabilt och bjöd inte Brynäs på någonting. Detta gjorde dock att Linköping inte heller skapade mycket framåt och perioden var ganska tillknäppt. Därför blev också den första perioden mållös.

Andra perioden började bättre och bjöd på fler chanser åt båda hållen. När matchuret stod på 2:21 kom också det första målet. Det var Brynäs som tog ledningen när Linus Ölund kunde få in pucken i mål via en Linköpingsspelare. Man fick tog bara fira sin ledning i 50 sekunder då Marcel Müller placerade in kvitteringen för bortalaget.

När sedan halva den andra perioden var spelad så kunde också Cluben ta ledningen. Eddie Larsson sköt och Broc Little styrde in pucken bakom David Rautio i Brynäs mål. Efter det hände inget anmärkningsvärt under periodens andra halva och Linköping gick in i den tredje perioden med en 2-1 ledning.

Stark vändning av Brynäs

Brynäs flög ut i inledningen av den tredje perioden och tryckte på ordentligt. Hemmalaget behövde bara tre och en halv minut av den tredje perioden innan matchen var kvitterad. Jonathan Pudas fick till en riktig kanon från offensiv blålinje och Marcus Högberg i Linköpingsmål var chanslös.

Bara två minuter senare var vändningen ett faktum då Simon Bertilsson gjorde 3-2 till Brynäs efter att Linköping  slarvat i egen zon. Efter det tryckte Linköping på ordentligt och vann skotten i den tredje perioden med god marginal. Men samtidigt slarvade man genom att ta onödiga utvisningar i fel läge vilket hjälpte Brynäs att hålla ifrån och vinna matchen.

Segern gör att Brynäs går ifrån till 2-0 i matcher och kopplar greppet om den kvartsfinalen. Nästa match spelas i Gävle på onsdag 19.00.

Brynäs-Linköping 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)
1-0 (22:21) Linus Ölund
1-1 (23:13) Marcel Müller
1-2 (30:02) Broc Little (Eddie Larsson, Anton Karlsson)
2-2 (43:28) Jonathan Pudas (Ponthus Westerholm, Lucas Carlsson)
3-2 (45:33) Simon Bertilsson (Kevin Clark)
Skott: 24-32 (8-10, 9-8, 7-14)
Domare: Morgan Johansson, Mikael Sjöqvist