AIK vinnare igen – för Leksand förvärras krisen

Krislagen Leksand och AIK möttes i Tegera Arena och i början kunde man ta på nervositeten i lagen. LIF med nya tränare startade matchen bäst.
– Vi gjorde vår bästa match för säsongen, säger Jens Nielsen till CMore.

AIK kom till Leksand med fyra raka förluster i bagaget och hemmalaget hade fem raka förluster. Klart var att ett av lagen skulle bryta en dyster svit.

08-laget lämnade Hovet i morse med förhoppningen att man skulle hitta tillbaka till spelet som gav dem succéstarten med fyra raka segrar. Man var också förberedda på att Dalalaget skulle rivstarta för att få en nystart med Jens Nielsen vid rodret.

Leksand rivstartade, sen gick det snett

LIF spelade stundtals ut AIK i Tegera Arena och trots att man vann skotten med hela 16-2 ledde bortalaget efter den första perioden. För andra hemmamatchen i rad nollades masarna. Den nye tränaren, nödlösningen, Jens Nielsen såg frustrerad ut efter matchen. Han tyckte att laget spelade bra, men pucken ville inte in.

– Vi gjorde vår bästa match för säsongen, säger Nielsen till CMore.

Muntert i AIK

Thomas Mitell i AIK lyckades får sitt lag att stoppa det fria fallet i tabellen när man tog den femte segern för säsongen. Stora matchhjältar i ”Gnaget” blev målvakten Linus Lundin och backen Erik Norin som stod för två mål.

Tuffa motståndare

Både ”Gnaget” och Leksand får tufft motstånd på onsdag när Hockeyallsvenskan fortsätter. Masarna ställs mot serieledarna Timrå på bortais. AIK tar emot sensationslaget Björklöven hemma på Hovet.

LIF har halkat ner till 13:e plats och parkerar nu på en av platserna för negativt kval. Man har heller inte gjort mål på hemmaplan på 127 minuters spel.