Kanada segrare i kvartsfinalen – ställs mot juniorkronorna

Kanada tog sig, inte helt oväntat, vidare från kvartsfinalen mot Tjeckien efter att ha tagit en komfortabel seger i Montreal Canadiens hemmaborg Centre Bell natten mot tisdag.

Kanada fortsätter att ånga på i JVM efter en tung skalp mot det tjeckiska juniorlaget i kvartsfinalen i Centre Bell.

Matchen började inte som Kanada tänkt sig, trots att hemmanationen ångade på och skapade målchanser fick de sig en riktig kalldusch när bortalagets David Kase stänkte in Tjeckiens ledningsmål sent i den första perioden. Trots underläge efter 20 spelade minuter var det de rödvita lönnlöven som dominerade och vann skottstatistiken med 11-4.

Den andra perioden blev en händelserik sådan som bjöd på hela fyra mål. Kanada kom ut som de gjorde i den första akten och tog tag i taktpinnen direkt. Hemmalagets energifyllda spel skulle ge utdelning, omgående. Efter endast sju minuter hade Kanada utjämnat och tagit ledningen mot ett bortalag som inte alls fått fart på maskineriet. Trots en klar rödvit dominans lyckades tjeckerna hålla sig kvar i matchen efter ett mål i den andra perioden som annars slutade i Kanadas favör.

Under de sista tjugo minuterna skulle de tjeckiska ynglingarna växa in i matchen, de skapade farliga lägen och hade bud på ett par mål, men 19-årige Connor Ingram storspelade i hemmamålet. Trots Tjeckiens intensiva press kunde istället Kanada utöka sin ledning som blev för stor för bortalaget som tillslut föll med 5-3. Skottstatistiken vann Kanada med klara 41-19.

Kanada – Tjeckien 5-3 (0-1, 3-1, 2-1)
0-1 (16.49) David Kase (Adam Musil, Filip Hronek)
1-1 (23.45) Blake Speers (Mitchell Stephens, Mathieu Joseph)
2-1 (27.37) Mitchell Stephens (Anthony Cirelli)
2-2 (28.53) Tomas Soustal
3-2 (33.32) Thomas Chabot (Mitchell Stephens, Anthony Cirelli)
4-2 (43.18) Julien Gauthier (Roy Nicolas, Kale Clague)
4-3 (45.54) Simon Stransky (Martin Necas, Jakub Zbroli)
5-3 (46.37) Julien Gauthier (Kale Clague, Thomas Chabot)