Uddamålsvinst för favoritippade Kanada

Kanada vann grupp B i årets VM. Ikväll ställdes Kanadickerna mot en av mästerskapets värdnationer, Tyskland. Matchen slutade 2–1 till Kanada.

Matchens första mål satt långt in i den första perioden. Efter bra anfallsspel av Kanada utan utdelning, kunde Mark Scheifele göra 1–0 i powerplay. Han satte ledningsmålet med ett direktskott från slottet, och blev assisetrad av Ryan O´Reilly.

Skinner utökade för Kanada

I den andra perioden kunde Jeff Skinner utöka ledningen för Kanada. Skinner slog in en retur som Tysklands målvakt Philipp Grubauer släppte efter Mike Matheson.

Seidenberg gav tyskarna vittring

Tyskland jagade en reducering i matchens tredje period. Halvvägs in i perioden reducerade Yannic Seidenberg för Tyskland i boxplay. Han blev frispelad av Christan Ehrhoff och kunde till sist finta Calvin Pickard i Kanada-kassen. Tyskland kom dock inte närmare än så och Kanada klarade av favoritskapet. Kanada kommer ställas mot Ryssland i semifinalerna på lördag.