Vi rapporterade under lördagen om USA:s vändning mot Lettland, Schweiz skrällseger och om Vitrysk vinst i måstematchen. Här är övriga tre möten i korthet.

Det spelades under lördagen sex matcher och Hockeybladet har sedan tidigare rapporterat om tre av dessa. Nu ger vi er resterande kortfattat här.

Rysk storseger

Ryssland – Slovakien 6–0 (3–0, 2–0, 1–0)
Ryssarna kliver ifrån tidigt med 3–0 efter första 20 minuterna. Bland annat blev Yevgeni Dadonov tvåmålsskytt tidigt. Gusev och Shipachyov noterades för dubbla assist på de målen. För Slovakien var det den tidigare Örebromålvakten Julius Hudacek som fick släppa de sex puckarna förbi sig och förlora med tennissiffror.

Fördel Finland efter suddenseger i derbyt

Norge – Finland 2–3 (1–0, 0–2, 1–0, 0–1)
Ett Norge som stundtals imponerat mot ett Finland som gjort det motsatta. Det var även våra grannar i väst som tog ledningen genom Anders Bastiansen. Sedan vände Finland på steken i andra men Norrmännen kvitterade matchen i tredje. Detta med endast halvminuten kvar genom NHL-proffset Andreas Martinsen. Dock skulle ”Leijonat” få sista ordet. Markus Hannikainen avgjorde efter drygt två minuters spel i förlängningen. Fördel Finland i kampen mot just Norge om sista slutspelsplatsen i Grupp B

Hemmanationen vinner – Italien illa ute

Italien – Tyskland 1–4 (1–2, 0–2, 0–0)
Hemmanationen Tyskland kämpar för att gå vidare och tog ledningen mot Italien. Den tidigare NHL-backen Christian Erhoff satte ledningsmålet framspelad av NHL-talangen Leon Draisaitl. Dock dröjde det inte ens en minut innan Italien kvitterade. Innan första periodens slut tog man dock tillbaka ledningen. I den andra perioden avgjorde sedan hemmanationen med två mål och Italien ramlar med största sannolikhet ur A-VM.