Frankrike storskrällde och slog Finland

Så har då årets Hockey-VM fått sin första stora skräll. Frankrike krossade de finska lejonen med hela 5-1 efter storspel av målvakten Florian Hardy.

Under gårdagen förlorade Frankrike sin VM-premiär mot Norge. I den matchen skadade sig 41-årige målvakten Christobal Huet med NHL-meriter. Istället fick mindre rutinerade Florian Hardy chansen mellan stolparna, och som han tog den. 42 av 43 skott motades och Frankrike kunde gå segrande med hela 5-1 mot Finland och VM:s största skräll är ett faktum.

Finland var uddlösa

Frankrike tog ledningen i den första perioden efter att NHL-spelaren Pierre-Edouard Bellemare fått stå fri framför den finske målvakten Joonas Korpisalo. Finland skapade inte mycket farliga målchanser och man gjorde det enkelt för den franske vikarierande målvakten.

Första vinsten mot Finland – trots 18 försök

Men kvitteringen skulle komma, tidigt i den andra perioden när HV71-backen Mikko Lehtonen kunde få in ett skott bakom Hardy. Men Antoine Roussell kunde återta ledningen till sitt Frankrike efter att han slagit in en retur på ett skott från Pierre-Edouard Bellemare. I slutet av perioden kunde sedan Valentin Claireaux öka på till 3-1 i powerplay.

I den tredje perioden kunde sedan Frankrike göra två mål till genom Antoine Roussell och Damien Fleury för att fastställa slutresultatet 5-1. Detta var Frankrikes första vinst mot Finland på 18 tidigare försök.