Dramatiska upphämtningen gav seger efter straffar

Efter en flygande start i första perioden av Finland blev matchens utveckling fullständigt dramatisk. Övertid och straffar fick skilja lagen åt.

Finland fick en riktig smakstart i kvällens match mot Tjeckien. Effter bara 58 sekunder fick våra grannar i öst all anledning att jubla. Philadelphia Flyers forward, Valtteri Filppula hittade nätet bakom den tjeckiska målvakten, Petr Mrazek. Målet assisterades av ungtupparna Sebastian Aho och Mikko Rantanen.

Bara två minuter senare utökades ledningen av Topi Jaakola. Finlands starka förstaperiod skulle inte vara slut där, och med sex minuter kvar höll sig SHL-bekantingen, Jani Lajunen sig framme och satte trean.

Den andra perioden bjöd inte på några mål, men innehöll flera chanser till båda hållen. Målvakterna spelade dock säkert trots att möjligheterna fanns i powerplay.

Straffar fick avgöra

I den tredje och sista akten tog det sju minuter innan målklockan skulle ringa igen. Tjeckerna reducerade till 1-3 via Roman Horak i numerärt överläge, assisterad av David Pastrnak och spelgeniet Roman Cervenka.

I slutet av matchen skulle också dramatiken bli total när tjeckerna gör både 2-3 och senare också kvitterar till 3-3. KHL-proffset, Jan Kovar hittade nätet efter pass från unge David Pastrnak med sin andra assist i matchen och matchen fick avgöras på övertid och straffar. Där blev vändningen fullbordad när Robin Hanzl blev den enda som lyckades sätta sin straff.

Finland – Tjeckien 3 – 4 ef. strf. (3-0, 0-0, 0-3, 0-1)
1-0 (00.58) Valtteri Filppula (Sebastian Aho, Mikko Rantanen)
2-0 (02.41) Topi Jaakola (Valtteri Filppula, Mikko Rantanen)
3-0 (13.51) Ville Lajunen (Antti Pihlström, Juhamatti Aaltonen)
3-1 (47.37) Roman Horak (David Pastrnak, Roman Cervenka), spel fem mot fyra
3-2 (57.46) Radko Gudas (Jakub Krejcik, Michal Repik)
3-3 (58.09) Jan Kovar (David Pastrnak)
3-4 (65.00) Robin Hanzl