Värdnationen bjöd på skräll – slog storfavoriten

Värdnationen, Tyskland visade omgående att de blir att räkna med. VM-turneringen i Köln och Paris bjöds på den första skrällen när Tyskarna plockade tre poäng mot USA.

Något oväntat tog värdnationen, Tyskland, ledningen mot förhandsfavoriten USA. Tyskarnas Tobias Rieder, till vardags i NHL-laget Arizona Cayotes var den som kunde ge sitt hemland ledningen. Lagkamraterna Patrick Reimer och Dominik Kahun var med och spelade fram och amerikanarnas målvakt, Jimmy Howard fick kapitulera.

Tyskarna vägrade ge sig

Den andra perioden bjöd inte publiken på några mål. Spelet från båda lagen var dock intensivt och matchen gick i ett högt tempo. Tyskarna fick dessutom chansen att utöka ledningen två gånger om i power-play, men amerikanarna lyckades hålla undan.

Drygt halvvägs in i tredje perioden kom kvitteringen. Backen Connor Murphy pangade in 1-1. Men hemmanationen skulle dock inte ge sig där, och tog bara några minuter senare tillbaka ledningen. Med sex minuter kvar att spela sköt Patrick Hager in tvåan som betydde ny ledning. Resultatet stod sig matchen ut och VM-turneringens första skräll är ett faktum.

USA – Tyskland 1 – 2 (0-1, 0-0, 1-1)
0-1 (10.50) Tobias Rieder (Patrick Reimer, Dominik Kahun)
1-1 (51.00) Connor Murphy (Dylan Larkin, Brock Nelson)
1-2 (53.28) Patrick Hager (Dennis Siedenberg, Philip Gogulla), spel fem mot fyra
Skott: 43 – 27
Utvisningar: USA: 4×2 TYS: 4×2
Domare: Oliver Gouin, Jozef Kubus
Linjemän: Hannu Sormunen, Libor Suchanek