Kanada med full kontroll – drömstart i VM

VM är igång, även i Paris och grupp B. Kanada avlägsnar Tjeckien i en match där man hade full kontroll på spelet och fick precis den starten på turneringen som man önskat.

Efter en svängig start var det Kanada och Ryan O’Reilly som hittade nätet bakom Detroit-målvakten Petr Mrazek med 6:09 spelat av första perioden. En jämn period där Kanada ändå hade kontroll på händelserna trots att det skottmässigt slutade helt jämnt, 10-10.

Kanada med fortsatt kontroll

Den andra perioden började händelserikt. Kanada fick starta med en man mer efter att Michal Kempny dragit på sig två minuter för hakning i slutet av första. 55 sekunder gick det av andra perioden innan Kanada utnyttjade sitt numerära överläge och Mike Matheson hittat nät. Resterande delen av perioden påminde mycket om den första där målvakterna spelade stabilt och det kändes fortsatt att Kanada hade saker och ting under kontroll. Tjeckien vann skotten med 11-10.

Tjeckien får hopp i tredje

Tredje perioden började ungefär som första. Några chanser åt båda hållen. Det var inte förrän 12:41 in i perioden när Lukas Radil stänkte in pucken bakom Calvin Pickard i ett mycket välspelat Power Play som matchen började vakna igen. Tjeckien skapade några riktigt bra chanser som man missade. Istället drog Tyson Barrie in 3-1 på ett direktskott 14:50 in i perioden. Tjeckien plockade målvakten och trots att Cervenka så när lyckades styra in pucken från Tomas Plekanec så var det Jeff Skinner som 19:18 in i perioden kunde lägga in pucken i den tomma kassen.

Kanada vann matchen med 4-1 och fick precis den starten som man önskat samtidigt som ett inte på något sätt dåligt Tjeckien får sikta på matchen mot Vitryssland redan imorgon. Skottstatistiken blev sammanlagt 29-28 fördel Tjeckien.