Västerås bärgade alla tre när AIK var på besök

Tabelljumbon Västerås tog under måndagskvällen emot AIK hemma i ABB Arena Nord. Efter att ha legat under med 0–1 kunde Västerås vända och vinna matchen.

Under måndagskvällen gästade Stockholmarna, Västerås och ABB Arena Nord. Matchen inleddes i ett högt tempo och man såg att de var två lag som var i desperat behov av poäng. Det var AIK som skulle ta ledningen efter drygt fem minuter in i perioden när Joakim Thelin kunde hitta nätet. Men dryga minuten senare kunde VIK kvittera när Marcus Bergman kunde raka in en retur från AIK-målvakten, Linus Lundin. Och i slutet av den första perioden skulle Västerås också ta ledningen när den rutinerade centern Fredrik Johansson kunde ta vara på ytterligare målvaktsretur. 2–1 inför den andra perioden.

Avslagen andraperiod

Den andra perioden var en period där lagen mest kände på varandra. Det skapades inte speciellt mycket lägen, men Västerås var nära att utöka efter en slarvig passning från AIK-backen Mads Larsen. Men Christopher Fish missade det läget. Ställningen var allt jämnt 2–1 till hemmalaget.

AIK tryckte på men Lundberg stod för en storstilad insats

I den tredje perioden pressade Stockholmarna på för ett kvitteringsmål men VIK:s målvakt, Henrik Lundberg stod för en makalös insats i kassen. AIK sköt och sköt men lyckades inte få in pucken bakom den tidigare Örebro-målvakten.

VIK Västerås HK – AIK Hockey (2-1, 0-0,0-0)
1–0 (05.27) Joakim Thelin (Jacob Spångberg, Oscar Steen)
1–1 (06.44) Markus Bergman (Lukas Zetterberg, William Wikman)
2–1 (18.51) Fredrik Johansson (Simon Karlsson, Christopher Fish)
Skott: 33–26
Utvisningar: VIK 5×2 AIK 5×2
Domare: Patrick Bjälkander
Linjemän: Rickard Nilsson, Petter Norman