Tingsryd körde över gästande Västerås totalt

Tingsryd gjorde hela fyra mål på drygt tre minuter i andra perioden och knäckte Västerås. Slutresultatet skrevs till slut till förkrossande 7-1.

Tingsryd öppnade starkt på sin hemmaplan. Efter bara två minuter gav Filip Owesson laget ledningen. Västerås skulle sedan jobba till sig ett mål. Eddie Davidsson kvitterade genom att valla in pucken.

Explosion av Tingsryd i andra

I andra periodens inledning hände det inte mycket. Det dröjde tio minuter tills någonting hände, och då exploderade Tingsryd fullständigt. 2-1 och 3-1 gjordes inom loppet av 23 sekunder. 4-1 kom en dryg minut senare då Filip Owesson satte sin andra fullträff. Västerås hängde inte med överhuvudtaget och tränarna tvingades ta en timeout. Det hjälpte föga då Tingsryd ökade på till 5-1 i numerärt överläge precis efter.

Inför tredje valde Västerås att byta målvakt. Det gjorde inte någon skillnad, för efter sex minuter hade Tingsryd gjort 6-1. 7-1 kom också innan slutsignalen hann ljuda, och det var Robin Olsson som gjorde sitt första mål och blott andra poäng för säsongen. I och med segern befäster Tingsryd sin tredjeplats i tabellen.

Tingsryd – Västerås 7-1 (1-1, 4-0, 2-0)
1-0 (02:03) Filip Owesson (Adam Åkesson, Adam Persson)
1-1 (08:42) Eddie Davidsson
2-1 (30:06) Emil Forslund (Nicolai Bryhnisveen, Niklas Enberg)
3-1 (30:29) Zackary Phillips (Adam Åkesson)
4-1 (31:40) Filip Owesson (Jonathan Johnsson)
5-1 (33:28) Zackary Phillips (Filip Owesson), spel fem mot fyra
6-1 (45:49) Niklas Johansson (Nikolai Meyer, Niklas Enberg)
7-1 (56:47) Robin Olsson (Daniel Norbe, Adam Persson)