Timrå vann dramat – efter ketchupeffekt och trasig klubba

Efter två sömninga perioder i NHK Arena fick matchen mellan Timrå och Vita Hästen ett helt nytt ansikte i tredje perioden. Hjälte blev Jonathan Dahlén och hans trasiga klubba.

Den första perioden mellan Timrå och gästande Vita Hästen blev ingen dundrande offensiv tillställning. Skotten slutade 8-7 till hemmalaget som även fick periodens enda chans i power-play när bortalagets Ludvig Martinsson satt utvisad för slashing.

I inledningen av den andra perioden får Timrå hela tre chanser att ta ledningen i power-play på bara fem minuter. Trots det numerära övertaget på isen lyckas de inte överlista Emil Jidskog.

Sanslös ketchupeffekt

När perioden är åtta minuter gammal får till slut Timrå välförtjänt in matchens första mål till en 1-0 ledning. Målet görs av Didrik Strömberg som slungar iväg ett hårt slagskott från offensiva blå direkt efter tekning. Timrå får vind i seglen efter målet och matchens intensitet ökar, trots det går vi till pausvila med ledning för hemmalaget.

Tre minuter in i slutakten kommer kvitteringen från Vita Hästen när Anton Blomberg gör sitt fjärde mål den här säsongen, framspelad av August Gunnarsson. Bara ett par minuter senare drar bortalaget ifrån och går upp i ledning till 1-2, men bara för någon sekund innan Timrå replikerar till 2-2 via Jens Lööke. Men ketchupeffekten skulle inte vara över där, Vita Hästen gör sekunden senare 3-2 och matchen har fått ett helt nytt ansikte, på bara någon minut.

Hemmapubliken skulle dock få nytt hopp när lagkaptenen Andreas Molinder fixar in kvitteringen till 3-3 och förlängning i NHK Arena. I övertiden är det ingen som lyckas avgöra efter ett något slarvigt tre mot tre- spel, och straffläggning får sära på kombatanterna.

Matchvinnare blir till sist Timrås guldgosse Jonathan Dahlén, som satte sin straff och sköt av klubban med ett hårt slagskott.

Timrå IK – HC Vita Hästen 1 – 0 (0-0, 1-0, 2-3, 1-0)
1-0 (28.28) Didrik Strömberg (Jens Westin, Jonathan Dahlén)
1-1 (43.04) Anton Blomberg (August Gunnarsson, Morgan Hassel)
1-2 (49.09) August Gunnarsson (Kruise Reddick, Alexander Younan)
2-2 (50.02) Jens Lööke (Johan Johnsson, Jesper Dahlroth)
2-3 (50.12) Emil Eriksson (Alexander Anderberg, Erik Olsson)
3-3 (53.06) Andreas Molinder (Jens Lööke)
4-3 (65.00) Jonathan Dahlén, avgörande straff