Timrå serieledare efter ny hemmaseger

Timrå tog under tisdagskvällen en ny seger på hemmais efter att ha besegrat Almtuna. I och med segern är medelpadingarna ny serieledare.

Det rödklädda hemmalaget tog tidigt tag i taktpinnen och dominerade stundtals den första perioden spelmässigt. Man tog också en rättvis ledning drygt halvvägs in, genom Johan Johnsson. Innan perioden var över hann dock gästerna kvittera ställningen när kanadensaren Luke Pither gjorde sitt första mål för säsongen.

Jämnare mittakt

Den andra perioden var desto jämnare spelmässigt, men Timrå skulle få bättre utdelning under mittakten. Först återgav Lukas Zetterberg hemmalaget ledningen i powerplay och närmare slutet av perioden ökade Jakob Olofsson på till 3–1.

Stabil seger

Några minuter in i tredje perioden fick hemmalaget återigen chansen i spel fem-mot-fyra och då släckte Jeremy Boyce-Rotevall in 4–1. Gästerna skulle sedan få ett tröstmål till protokollet med drygt en minut kvar när Daniel Ljunggren skickade in sitt första mål för säsongen. Matchen slutade 4–2 till Timrå.