Timrå satte serieledarna på plats

Både Mora och Timrå kom från varsin förlust i förlängningen och var därmed sugna på att hitta vinnarspåret igen. Timrå drog ikväll det längsta strået och vann med 2–4.

Mora var det bättre lag i början och hade flera chanser tidigt. Timrå hängde inte riktigt med och drog på sig en utvisning efter åtta minuter. I det efterföljande powerplayet dröjde det inte särskilt länge innan ledningen var i hemmalagets ägo. Vem som höll sig framme och stötte in pucken? Poängkungen Mathias Bromé.

Vände på 31 sekunder

Timrå öppnade med två riktigt vassa målchanser direkt i andra efter bra tryck i offensiv zon. Christian Engstrand klev då fram och stod för ett par viktiga ingripanden. Kvitteringen kom dock några minuter senare efter stort övertag från bortalagets sida. Endast 31 sekunder efter 1–1 tog Timrå också ledningen då Ludvig Nilsson sköt in 1–2. Mora valt helt under isen och hade svårt att hänga med i tempot.

Två sena mål gav Timrå tre poäng

I tredje gick hemmalaget ut hårt för att försöka komma ikapp. Belöningen kom efter endast fem minuter då Kevin Goumas hittade en lucka och kvitterade. Efter 2–2 var det ställningskrig, och vilket lag som helst kunde koppla greppet om matchen. Med knappt fem minuter kvar av ordinarie tid klev Sebastian Lauritzen fram för sitt Timrå och fixade 2–3. Med 2:30 kvar plockade Mora sin målvakt för att försöka få med sig minst en poäng från kvällens drabbning. Timrå ville annat, och Jens Lööke satte spiken i kistan med mål i tom bur.

Mora – Timrå 2–4 (1–0, 0–2, 1–2)
1–0 (08:38) Mathias Bromé (Emil Aronsson, Kevin Gagné), spel fem mot fyra
1–1 (28:35) Marcus Hardegård (Johan Johnsson, Jens Lööke)
1–2 (29:06) Ludvig Nilsson (Anton Wedin, Mattias Nilsson)
2–2 (45:18) Kevin Goumas (Alexander Hilmerson)
2–3 (55:24) Sebastian Lauritzen (Jonathan Dahlén)
2–4 (58:21) Jens Lööke (Johan Johnsson), spel fem mot sex
Skott: 25–21