Timrå reducerade i länsderbyt mot blekt Modo

Modo tog ledningen i länsderbyt mot Timrå tidigt i matchen. Timrås supertalanger med Jonathan Dahlén i spetsen ville annat och gjorde match av det.

Länsderbyt mellan Modo och Timrå öppnade i en våldsamt pigg start. Inget av lagen höll igen på krafterna och det öppnades målchanser åt båda hållen direkt, som det ska göra i ett derby.

Hemmalaget var dock det laget som tog initiativet först och satte press på Timrå med ett par anfall. Mycket rättvist tog de också ledningen efter drygt fem minuters spel, målet prickades in av Tobias Ericsson, till publikens stora jubel. Ledningen skulle dock visa sig bli kortvarig, för bara minuten senare höll sig Jonathan Dahlén framme och prickade in kvitteringen.
Supertalangen var inte färdig där, och innan periodens slut passade ungtuppen på att bli tvåmålsskytt för sitt Timrå som gick till pausvila med ledning 1-2.

Ställningskrig i andra

Den andra perioden bjöd inte riktigt upp till samma publikfriande hockey som i den första akten. Timrå inledde med power-play utan att utnyttja det numerära övertaget, mot ett bra defensivt Modo med Erik Hanses i mål.
Mittakten blev mer av ett ställningskrig och den första periodens höga intensitet och fart tog ut sin rätt. Båda lagen prioriterade försvarsspel i första hand och såg ut att försöka minimera misstagen inför den avgörande tredje perioden.

Inledningsvis i den sista perioden kommer ett hungrigare och jagande Modo ut på isen och går för en kvittering. Men hemmalaget uppträder även odisciplinerat och drar på sig utvisningar. Timrå gör inte mål i power-play, men strax efter att Per-Åge Skröder kommit ut gör Ludvig Nilsson 1-3 till bortalaget.

Målet ger ringar på vattnet och strax därpå utökar Jens Lööke till 1-4, sju minuter från slutet. Med nio sekunder kvar fastställer backen Jesper Dahlroth slutresultatet till 1-5.

Modo Hockey – Timrå IK 1 – 5 (1-2, 0-0, 0-3)
1-0 (05.21) Tobias Ericsson (Jesper Sellgren, Jesper Lindgren)
1-1 (06.21) Jonathan Dahlén (Sebastian Lauritzen, Jesper Dahlroth)
1-2 (13.28) Jonathan Dahlén (Elias Pettersson, Jens Westin), spel fem mot fyra
1-3 (52.04) Ludvig Nilsson (Andreas Stene, Emil Berglund)
1-4 (53.28) Jens Lööke (Jeremy Boyce-Rotevall, Johan Johnsson)
1-5 (59.51) Jesper Dahlroth (Jens Lööke)
Skott: 21 – 30 (10-10, 6-9, 5-11)