Timrå närmar sig bonuspoängen

Det var upplagt för ett hett länsderby när Modo gästade Timrå IK i Medelpad under onsdagskvällen. Det blev även än jämn historia innan slutsignalen ljöd i NHK Arena.

Kvällens målvaktsmatch stod ikväll mellan hemmalagets Adam Ohre och bortalaget Erik Hanses. Det dröjde inte mer än 13 minuter innan den förstnämnda fick släppa in sitt första mål för säsongen. Den välrutinerade norrmannen Per-Åge Skröder kunde med sitt sjunde mål för säsongen ge bortalaget ledningen efter den första perioden.

En kvittering skulle dock komma i mittenakten. Också med säsongens sjunde mål kunde Sebastian Lauritzen kvittera efter assist av den annars vane målskytten Jonathan Dahlén när Jan Brejcak satt utvisad för en slashing.
Andra perioden slutade med 1-0 till hemmalaget.

I den tredje perioden bjöds publiken på något fler mål än tidigare i matchen. Omvända roller mot Timrås kvitteringsmål när 2-1 gjordes genom Jonathan Dahlén på passning från Sebastian Lauritzen. Detta var 19-åringen 25 (!) mål under säsongen. Timrå drog ifrån till 3-1 när Johan Johnsson lyckades överlista Erik Hanses i Modos mål.

Med blott 26 sekunder kvar kunde Modos Jordan Smothermann sätta tröstmålet 3-2 i power play vilket även tillslut blev slutresultatet.