Timrå bröt förlustsviten och vann

Timrå IK har haft en tuff period de senaste veckorna. Men ikväll lossnade det. Inlånade Jesper Boqvist kunde efter straffar avgöra matchen och det innebär att Timrå nu brutit sin förlustsvit.

De senaste veckorna har Timrå haft en tuff period med idel förluster. Men mot Pantern lossnade det. Den första perioden inleddes målsnålt och ganska tempofattig. I den andra perioden skruvades tempot upp och Timrå tryckte på för ett ledningsmål men lyckades inte. Istället var det Pantern som skulle ta ledningen i matchen efter att Timrå orsakat straff och den tog backen Johan Björk hand om som nu gjort mål i 5 raka matcher.

Men Timrå IK jagade kvittering och med endast 4 minuter kvar av matchen lyckades ungtuppen Elias Pettersson trycka dit 1-1 distinkt bakom Pantern-målvakten Tex Williamsson.

Förlängningen var svängig och innehöll mycket målchanser åt bägge håll. Men matchen skulle avgöras på straffar och efter sex straffomgångar avgjorde Timrå IK genom inlånade Brynäs IF-spelaren Jesper Boqvist. En viktig seger för Timrå som nu bröt förlusttrenden och drar ifrån i toppenstriden.