Timrås supertalang avgjorde betydelselös match

Han har varit ett av hockeysveriges största utropstecken under hela säsongen. Och i kvällens match mot Almtuna blev Timrås supertalang Jonathan Dahlén målskytt igen. I en match som inte betydde någonting.

Timrå tog emot Almtuna i en match som var helt betydelselös. Båda lagen låg på tre poäng i slutspelsserien, ledande AIK hade sju poäng mer och det återstod bara sex poäng kvar att spela om. Men trots det så blev det en dramatisk match.

Hemmalaget inledde bäst

Det var Timrå som började matchen bäst och skapade flera bra målchanser. Bland annat genom ett friläge för Anton Wedin. Men George Sörensen i Almtunas mål stod emot. Almtuna spelade upp sig senare i perioden men det var trots det Timrå som skulle ta ledningen. När 1:40 återstod av perioden kunde Johan Johnsson ge hemmalaget ledningen. Han assisterades av Filip Hållander som fick göra sitt första poäng i Timrå.

Timrå inledde andra perioden med att spela powerplay i nästan fyra minuter efter att Almtunas Per Svensson fått två utvisningar med kort mellanrum. Men hemmalaget tog inte till vara på sina powerplay utan istället kunde Almtuna kvittera genom Ludwig Blomstrand. I övrigt var Timrå det hetare laget även i den andra perioden och vann skotten med 15-9.

Den tredje perioden inleddes ganska tråkigt där ingen av lagen skapade någon vidare målchans. Men när matchuret visade på 11:51 blev Timrås Ludvig Nilsson utvisad två minuter för interference. Målet skulle dock inte komma i följande powerplay utan en halv minut senare då William Quist gav gästerna ledningen efter en snabb spelvändning. Timrå var dock inte helt färdiga utan ville bjuda på underhållning i säsongens sista hemmamatch. När dryga två minuter återstod kvitterade Timrå genom Andreas Stene och matchen gick till förlängning.
En förlängning som slutade mållös vilket gjorde att matchen kom att avgöras på straffar.

Supertalangen trivs i slutspelsserien

Minns ni förra årets slutspelsserie? Det var där Timrås unga talang Jonathan Dahlén visade att han var att räkna med med sina sex mål och en assist på fem matcher. Detta av en artonåring. Den här säsongen har Dahléns form varit smått otrolig och han har gjort 25 mål och 44 poäng på 45 matcher. Junioren född 1997 belönades också med guldgallret som ligans bästa junior.

I kvällens match avgjorde han straffläggningen och gav sitt Timrå en vinst i säsongens sista hemmamatch. Det innebär att Jonathan Dahlén har gjort fyra mål på fyra matcher i slutspelsserien. Lägger man ihop de siffrorna med siffrorna från förra årets slutspelsserie har Dahlén gjort tio mål på nio matcher. Inte illa av en 19-åring.

Timrå-Almtuna 3-2 e.str (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)
1-0 (18:20) Johan Johnsson (Filip Hållander, Wilhelm Westlund)
1-1 (26:36) Ludwig Blomstrand (Erik Flood)
1-2 (54:25) William Quist (Mathias Trettenes, Linus Sandin)
2-2 (57:49) Andreas Stene (Wilhelm Westlund, Mattias Nilsson)
Avgörande straff: Jonathan Dahlén (Timrå)
Skott: 33-21 (7-7, 15-9, 7-5, 3-0, 1-0)