Svidande förlust för nya serieledaren

Sjundeplacerade Almtuna fick med sig två viktiga poäng i kvällens möte med serieledande AIK efter det att matchen fått avgöras på straffar.

Tabellsjuan Almtuna bröt i och med segern mot AIK sin tre matcher långa förlustsvit, men det skulle komma att krävas straffar. Segerskytt blev Michael Haga.

Almtuna startade matchen bäst och tog ledningen redan efter 03:35 efter det att Henrik Rommel prickat rätt bakom Gustaf Lindvall i AIK-kassen. Men repliken lät inte vänta på sig. Bara två minuter efter kvitterade Fredrik Hynning och AIK hade skapat nerv i matchen.

Almtuna var det starkare laget i den första matchen och man hade också ett chansmässigt övertag, vilket betalade sig halvvägs in i perioden, då Sebastian Selin återigen gav hemmalaget ledningen laget.

Mittakten var spelmässigt jämn och förblev därmed mållös. Men i den tredje akten skulle Fredrik Hynning bli tvåmålsskytt för sitt AIK. Hynning vräkte sig fram på en retur från Jonas Johansson och tryckte till pucken, som satte sig i krysset.

Ordinarie speltid slutade oavgjort 2-2 och matchen gick till förlängning, men precis som i mellanakten förblev den mållös och matchen fick avgöras på straffar. Där visade sig Almtuna vara det starkaste laget och man höll nerverna i schack. Nye skytteligatvåan Michael Haga avgjorde tillställningen, vilket gav Almtuna två oerhört viktiga poäng.