Strömwall delad skytteligaledare efter storseger

AIK tog ytterligare ett kliv närmare SHL när man besegrade Oskarshamn med hela 4-0 i kvällens match. Samtidigt klev lagets skyttekung, Malte Strömwall upp i delad ledning i skytteligatoppen.

AIK gjorde sitt jobb i kvällens svåra bortamöte när man besegrade tabellfemman Oskarshamns IK. Trots ett enormt övertag skottmässigt från hemmalaget i den tredje perioden, lyckades AIK och Gustaf Lindvall stå emot och hålla tätt.

Det tog åtta minuter innan AIK visade varför man är ett topplag och i numerärt överläge kunde man ta ledningen genom Daniel Olsson-Trkulja. Oskarshamn försökte hitta en väg in i matchen, men tidigt i den andra perioden skickade Malte Strömwall in 0-2.

I den avslutande akten visade gästerna att man är trygga i sitt spel och att man litar på sin keeper. Gustaf Lindvall, som så sent förra året spelade Div 1. hockey växte ut till en jätte i kassen. Michael Lindqvist och Jonathan Léman såg till att AIK sprang ifrån till en 4-0-seger.

Nu har AIK tolv poäng till godo på BIK och hela femton poäng ner till Oskarshamn. Samtidigt tog Malte Strömwall steget upp på delad förstaplats i skytteligan.