Skön klapp för AIK på Hovet

AIK behöll sin svit mot Leksand denna säsong när man på annandagen besegrade dalalaget med 3-2. Men det blev en tight tillställning.

Det blev en skön klapp för AIK hemma på Hovet när man tog emot rivalen Leksands IF på Annandagen. Seger med 3-2 i en tät tillställning efter mål av Christian Sandberg, Jesper Frödén och Mikael Lindqvist.

AIK tog ledningen efter ca kvarten spelad i den första perioden och det var rättvist, men gästerna ville annorlunda och kvitterade i mitten på mellanakten, men AIK tog tillbaka ledningen strax därefter.

I den tredje perioden kvitterade återigen Leksand och vi hade match igen. AIK:s powerplay var riktigt effektivt denna eftermiddag och det var i just denna spelform Mikael Lindqvist klev fram och prickade in segerpucken.

8 094 personer fick se ett effektivt och fantasifullt AIK spela ut sitt register på hemmaplan och för tredje gången denna säsong besegra dala-laget i en fantastisk Annandags-match.

AIK-Leksand 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Skott: 49-22
Utv: 24-16
Publik: 8 094
Arena: Hovet, Johanneshov