Sjunde raka segern för Vita Hästen

Vita Hästen vann kvällens match mot Södertälje med 4-3. Efter kvällens seger har Norrköpingslaget nu vunnit sina sju senaste matcher.

Daniel Josefsson gav Vita Hästen ledningen efter bara 42 sekunder effektiv speltid. Efter en tekning i offensiv zon sköt Josefsson ett hårt direktskott i nättaket. Södertälje fick dock snabbt in en kvittering, då Thomas Valkvae-Olsen satt en retur från Fredrik Weigels skott från slottet. Halvvägs in i perioden tog gästerna ledningen genom christopher Bengtsson som satt ett handledsskott bakom Pontus Sjögren i hästenkassen. Innan perioden var över hann Vita Hästen få in en kvittering då Rickard Palmberg fick till ett hårt slagskott i spel fem mot fyra.

Mållös andraperiod

Den andra perioden slutade mållös, men båda lagen skapade en del chanser att kunnat ta ledningen på. 13 minuter in i perioden träffade hästenbacken August Gunnarsson stolpen. Två minuter senare stod SSK-keepern George Sörensen för en makalös räddning då han med plockhandsken räddade en omarkerad Alexander Pettersson i slottet. I slutet av perioden fick bortalaget snurr på Vita Hästen i offensiv zon. Stefan Gråhns var nära att ge gästerna ledningen i slutet av perioden med ett vasst slagskott. Sjögren kunde dock rädda det skottet.

Olsén matchhjälte för Vita Hästen

Södertälje tog tidigt ledning i den tredje perioden genom Marcus Bohman som petade in en retur. Den ledningen var dock kortvarig då Rickard Palmberg kvitterade för hemmalaget två minuter senare. Mitman slog in en puck på volley efter en retur från Jens Hellgrens skott. Efter det gick spelet fram och tillbaka och båda lagen kunde inte riktigt ta vara på sina målchanser. Med fyra minuter kvar av matchen gjorde dock Vita Hästen 4-3 på en snabb spelvändning. Backen Rikard Olsén följde med upp i anfallet och blev i slottet serverad en fin passning av Alexander Pettersson. Olsén avslutade med ett backhandskott över Sörensen ena benskydd in i mål. Södertälje försökte sedan komma tillbaka, men trots time out och plockad målvakt fick man till sist se sig besegrade. Vita Hästen vann matchen med 4-3 och tog med det sin sjunde raka seger. Södertäljes segersvit slutade ikväll på två matcher.