SHL-lånet hjälpte inte Timrå

Timrå IK hade inför matchen mot IF Björklöven lånat in Modos målvakt Adam Reideborn, men allt gick inte enligt planeringen.

Timrå hade inför mötet med Björklöven lånat in Modokeepern Adam Reideborn och han fick genast förtroendet. Dock ställdes Timrås planer på kant och keepern fick se rivalerna från Umeå vinna med 4-2.

Timrå började matchen bäst och tog kommandot redan från start, men halvvägs in vaknade gästerna och man tog genom Jesper Thörnberg ledningen strax innan pausvila. Scenariot fortsatte sedan i mittakten, där Timrå var det klart bättre laget första halvan innan Björklöven återigen tog över.

I tredje perioden var det spelmässigt fördel hemmalaget och man radade upp möjligheter framför Kevin Lindskoug som vaktade ”Lövens” kasse denna eftermiddag. Gästerna tvingades till en time out på grund av Timrås tunga press och strax efter denna kunde man också öka på ledningen till 2-0 genom Alex Hutchings.

Men glädjen skulle inte vara länge. Timrå ökade trycket och i de bästa stunderna kan man vara riktigt farliga. Vilket bevisades genom reducing 1-2 samt kvittering 2-2 efter mål av Andreas Molinder och Jens Westin.

Björklöven skulle ändå glida ifrån i målprotokollet och med endast 1:52 kvar av perioden gav William Quist gästerna ledningen återigen och i öppen kasse kunde sedan Luca Sandström fastställa slutresultatet 4-2.