Rivstart grundlade segern för Timrå

Två formstarka lag möttes ikväll i NHK arena. Det var medelpadingarna med Elias Pettersson i spetsen som blev alldeles för svåra för gästande Västerås.

Timrå bjöd hemmafansen på en riktig målkavalkad i den fösta perioden. Det hela började med ett mål från den 18-årige talangen Elias Pettersson som redan efter 40 sekunder givit Timrå ledningen. Gästerna fick en chans att revanschera sig efter knappa tre minuter då hemmalagets Andreas Stene blivit utvisad. Istället var det Timrå som tog tillvara på slarv från gästerna och 2-0 var ett faktum. Knappt 4 minuter senare hade hemmalaget utökat både en och två gånger genom Mattias Nilsson och Elias Pettersson som gjort sitt andra mål för kvällen. Lagen gick till pausvila med Timrå i förarsätet, 4-0 på resultattavlan och 19-2 i skott till hemmalaget.

Västerås tog sig ett rejält snack i pausvilan och kom ut som ett helt nytt lag, man skapade målchanser och var nära att reducera tidigt i perioden. Reduceringen kom istället efter 16 spelade minuter då Anton Mylläri prickat in bortalagets första mål för kvällen. Gästerna spelade upp sig i den andra akten och skapade en del farliga chanser, men Timrå med Johan Mattsson i målet gjorde ett stabilt defensivt arbete.

Den tredje perioden var knappt nio minuter gammal när hemmalaget utökade ledningen ytterligare. Det efter att John Westin blivit framassisterad av Jesper Dahlroth. William Wikman sköt ett tröstmål för gästerna med sju minuter kvar, men närmre än så kom inte Västerås som fick se sig besegrade av ett mycket effektivt Timrå.

Timrå IK – VIK Västerås HK (4-0, 0-1, 1-1)
1-0 (00.40) Elias Pettersson (Andreas Molinder)
2-0 (04.18) Johan Johnsson
3-0 (05.30) Mattias Nilsson (Andreas Molinder)
4-0 (09.20) Elias Pettersson (Sebastian Lauritzen)
4-1 (36.46) Anton Mylläri (Mikael Frycklund)
5-1 (48.27) John Westin (Jesper Dahlroth)
5-2 (53.48) William Wikman