Ny hemmaseger för Björklöven

Björklöven vann kvällens match hemma mot Södertälje. Från ett 1-0-underläge och hård press från bortalaget lyckades Björklöven vända på matchen och till sist vinna med 4-1.

Det tog bara 14 sekunder innan matchen utvisning kom och den drabbade Södertälje. Björklöven har ett bra pucktempo i sitt numerära överläge, men lyckas inte skapa några riktigt vassa chanser. Efter att gästernas boxplay tog slut skapade dem fler lägen i Björklövens zon. Björklöven får efter det svårt att ta sig ur zon och Södertälje är laget som är närmast 1-0. Nio minuter in i perioden väljer Björklövens tränare Joakim fagervall att ta Time out för att få igång laget. Lite mer än två minuter efter hemmalaget begärde time out kommer 1-0 till gästerna. Nicklas Grossmann kliver ner från sin backposition och får en passning av Nicklas Heinerö bakom icinglinjen, han tvekade inte och drog iväg ett hårt handledsskott över Adam Werners ena axel. Efter Södertäljes 1-0-mål fortsatte gästerna att trumma på och Björklöven hade fortsatt bekymmer att ta sig ur zon och skapa något anfallsspel.

Hutchings nätade på nytt

I den andra perioden var det inget av lagen som ägde spelet. Spelet gick fram och tillbaka och inget av lagen lyckades skapa några längre anfall. Efter nio minuter spelade av perioden kvitterade Björklöven till 1-1. Alex Hutchings vann pucken bakom Södertäljes målbur och spelade fram Mattias Granlund till sitt första mål för säsongen. Kort efter Björklövens kvittering drar Södertälje på sig en utvisning och Björklöven lyckas skapa några längre anfallssekvenser i bortalagets försvarszon. Halvvägs in i perioden får Björklöven ett straffslag då David Lindquist stoppades otillåtet på ett friläge. Lindquist straff räddades av Alexander Sahlin, men domaren var tvungen att videogranska målet då pucken var blockerad mellan stolpe och Sahlin. I de tre sista minuterna tog Södertälje åter över spelet gästerna lyckades hålla kvar hemmalaget i sin försvarszon tills perioden tog slut.

Tre mål i en period av Björklöven

David Lindquist fick tidigt i den tredje perioden ett bra läge att kvittera då han från ena sarghörnet dribblade sig fram till slottet. Avslutet räddades dock av Sahlin. Björklöven tar sedan över spelet och trycker tillbaka Södertälje. I periodens åttonde minut tar Björklöven ledningen med 2-1 i powerplay. Alex Hutchings stänkte upp ett skott i nättaket Bakom en chanslös Sahlin i SSK-kassen. Kort efter 2-1 kom även 3-1. Björklöven får ett två mot ett-läge efter en snabb spelvändning och Fredric Andersson tvekade inte och drog till med ett slagskott vid Sahlins vänstra stolpe. Björklöven fortsätter sedan trycka tillbaka Södertälje och stoppar deras uppspel redan i anfallszon. Axel Ottosson gjorde sedan 4-1 tom bur i matchens slutminut.

Björklöven vinner matchen med 4-1 och tar med det sin andra raka seger. Södertälje har nu förlorat sina tre inledande matcher av denna säsong.

”Jag känner mig i form”

Björklövens transatlant Alex Hutchings bidrog med ett mål och två assist denna afton. Han tycker att laget spelade bra och att spelet har blivit mer konsekvent under 60 minuter. Han tycker dock att laget hade en liten dipp i andra perioden.

– Jag tror att vi som lag har kommit på hur vi spelar bättre under längre perioder av matcherna, även fast vi hade en liten dipp i andra perioden, säger Hutchings.

Kan du beskriva ditt mål?

– De rensar pucken i neutral zon men vi får in pucken igen. Fredric Andersson passar till mig, jag till Farley och Farley passar tillbaka till mig. Jag tror även Granlund stod framför mål, så jag hittade en lucka högt över målvakten och fick till ett bra skott, säger Hutchings.

I början av matchen fastnade Björklöven i egen zon under längre perioder. Hutchings medger att de hade en del problem att hantera gästernas höga press.

– Det är lite av ett unikt lag (Södertälje) med hur de forcheckar. De testade lite allt möjligt på oss. Man vet inte riktigt vad som väntar när de sätter press, vilket är bra av dem. Jag tror vi måste vara lite smartare, oavsett om det gäller sarg ut eller hitta en fri spelare. Sen tycker jag vi kommer ur zon mycket lättare ju längre in vi kom i matchen då vi började spela mer enkelt, Berättar Hutchings.

Hutchings har nu gjort tre mål på sina två senaste matcher. Han tror att de enkla sakerna är anledningen till hans målglada form.

– Jag känner mig i form och såklart vill man göra så mycket mål som möjligt. Men jag tror det handlar om de simpla sakerna som att träna på powerplayspelet, göra sig fri och våga skjuta, avslutar Hutchings.