Mora klara för allsvenska finalen efter övertidsvinst

Serieledande Mora behövde bara två poäng för att säkra en plats i den allsvenska finalen i kvällens match mot Tingsryd. Och två poäng var precis vad man fick med sig.

Tingsryd tog under kvällen emot serieledande Mora som jagade en plats i den allsvenska finalen. Och det var ett spelsuget Mora som gästade Nelson Garden Arena.

Även om den första perioden slutade mållös så var den inte jämn. Mora satte ett otroligt tryck men Niklas Rubin i Tingsryds mål stod emot och räddade hela 16 skott. I slutet av perioden hade dock Mora en puck i mål men målet dömdes bort efter en lång videogranskning.

58 sekunder in i den andra perioden blev Moras Viktor Amnér utvisad för holding. Men då lyckades Moras Mathias Bromé åka sig fri och hittade Jacob Nilsson som kunde sätta dit pucken. 1-0 i numerärt underläge när mindre än två minuter var spelade i den andra perioden. Andra perioden fortsatte sedan likt den första där Mora styrde spelet och skapade de farligaste chanserna.

I den tredje perioden spelade Mora mer försiktigt och det var hemmalaget som skapade flest chanser i jakten på en kvittering. Den skulle också komma efter dryga tio minuter genom Johan Eriksson som gjorde sitt 19:e mål för säsongen. Sista tio minuterna blev svängiga och båda lagen skapade chanser. När fem minuter återstod blev Tingsryds Jacob Dahlström utvisad för hooking vilket gav Mora ett bra läge för ett ledningsmål. Men så blev inte fallet utan matchen gick till förlängning.

Nyförvärvet avgjorde

Väl där var det Mora som skapade flest chanser. Och när två och en halv minut var spelad kom också avgörandet. Viktor Amnér assisterade nyförvärvet Matt Bailey som med sitt första mål i Moras tröja skickade laget till den Hockeyallsvenska finalen. Vilka man får möta där är ännu inte klart.

Tingsryd-Mora 1-2 e.sd (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
0-1 BP (21:50) Jacob Nilsson (Mathias Bromé, Erlend Lesund)
1-1 (50:57) Johan Eriksson (Zackary Phillips)
1-2 (62:30) Matt Bailey (Viktor Amnér)
Skott: 19-33 (5-16, 4-8, 9-6, 1-3)
Utvisningar: 3×2-3×2