Mora vann jämn drabbning

Matchen stod länge och vägde, men i tredje perioden klev Mora fram och kopplade greppet med två mål. Västervik kom mycket nära på slutet, men serieledarna tog tre nya poäng efter att ha hållit undan.

Båda lagen öppnade matchen bra och hade flera lägen att spräcka målnollan. Tempot var stundtals väldigt högt och spelarna slet för att få kontroll över pucken. Målvakterna stod för några viktiga ingripanden så att det andra laget inte fick övertaget. Matchen var därför helt vidöppen inför andra eftersom 00 stod sig.

Tre powerplay – men inget mål

I den andra perioden borde minst ett mål ha gjorts av något lag. Västervik hade bland annat tre powerplay att ta vara på, men Moras målvakt Mattias Pettersson räddade det som krävdes. Trots alla numerära underlägen kunde hemmalaget få till ett par chanser, men på dessa lyckades inte bortamålvakten överlistas.

Två snabba mål och en rafflande avslutning

Fem minuter in i den tredje perioden kom så det första målet för kvällen. Emil Bejmo sköt och pucken letade sig in genom Jonas Franssons benskydd. Serieledarna utökade bara två minuter senare till 2–0 då poängkungen Jacob Nilsson stod för målet. Västervik bjöds med fem minuter kvar in i matchen igen då Mora drog på sig en till utvisning. Med endast tre sekunder kvar av överläget kvitterade också gästerna. Mats Fröshaug styrde in reduceringen och därmed sitt eflte mål för säsongen. På slutet tog också Västervik ut målvakten, men Mora höll undan och vann med 2–1.

Mora – Västervik 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)
1–0 (45:12) Emil Bejmo (Mathias Bromé, Nathan Deck)
2–0 (47:26) Jacob Nilsson (Emil Bejmo)
2–1 (56:38) Mats Fröshaug (Petter Hansson, Simon Hellholm), spel fem mot fyra
Skott: 18–30
Tekningar: 25–27
Utvisningar: MIK: 4×2, VVIK: 3×2
Domare: Johan Nordlöf