Mora tog nionde raka segern

Serieledarna Mora var ett för tufft motstånd att kunna slå för Modo. Matchen slutade 23, och i och med segern befäster Mora sin förstaplats i tabellen.

Det var en jämn öppning med få skott på mål. Knappt sju minuter in drog Mora på sig en utvisning, och efter en minut i det efterföljande powerplayet hade Modo tagit ledningen. Per-Åge Skröder slog in pucken från nära håll och skrev in sig i målprotokollet för första gången den här säsongen. Det tog sedan ett tag för serieledarna att komma igång, men när de väl gjorde det uppstod flertalet målchanser.

Två powerplay gav två mål

Mora spelade stundtals ut hemmalaget i början av andra perioden och Andreas Johansson tvingades till en timeout för att försöka få igång sitt lag. Det hjälpte inte särskilt mycket, utan Mora kvitterade ett tag senare i powerplay. Efter kvitteringen drog Modo på sig en till utvisning. Det tog inte lång tid för dalalaget att utnyttja även det överläget. Pierre Engvall klev fram, sköt distinkt in 1–2 och satte sitt lag i förarsätet.

Mora kontrollerade matchen på slutet

I tredje öppnade Modo starkt och Henrik Björklund fick tidigt in 2–2. Det gav stora mängder energi och anfall på anfall skapades. Som taget ur ingenstans kom Mora i en farlig attack och Mathias Bromé avslutade kliniskt. Ledningen var åter i serieledarnas ägo. Efter det kunde tabellettan kontrollera matchen och ta hem tre poäng. Värt att notera är att vinstraden nu är uppe i nio matcher.

Modo – Mora 2–3 (1–0, 0–2, 1–1)
1–0 (07:47) Per-Åge Skröder (Emil Molin, Henrik Björklund), spel fem mot fyra
1–1 (27:36) Emil Aronsson (Mathias Bromé, Kevin Goumas), spel fem mot fyra
1–2 (28:30) Pierre Engvall (Emil Aronsson, Kevin Gagné), spel fem mot fyra
2–2 (42:45) Henrik Björklund (Jakob Stenqvist)
2–3 (47:46) Mathias Bromé (Emil Bejmo, William Pethrus)
Skott: 25–37
Tekningar: 32–32