Mora KLARA för SHL-kval

Mora IK säkrade idag SHL-kvalspel med start den 22 mars. Det står även klart sedan i tisdags att lagets motståndare är stora rivalen Leksands IF.

Torsdagen bjöd på tredje och en potentiellt avgörande match mellan Mora IK och BIK Karlskoga om vem som skulle få möta Leksands IF i sju direkt avgörande matcher om vem som får spela i SHL kommande säsong.

Hemmalaget Mora sparade inte på krutet i första perioden. Ledningsmålet kom efter dryga 14 minuter när stjärnccentern Jacob Nilsson överlistade Andrew Engelage. Endast 32 sekunder senare var det utökat – Emil Aronsson hittade nätmaskorna och 2-0 var ett faktum.
BIK reducerade med knappa två minuter kvar genom Victor Ejdsell.

I andra perioden utökade Mora till både 3-1 och 4-1. Först genom unga danska backen Matias Lassen och senare genom Viktor Amnér i powerplay, fem mot tre för Moras del.

BIK Karlskoga försökte ändå trycka på för mål på slutet och hade bland annat chansen i power play sista fyra minuterna, men Mora kunde hålla undan och laget är nu helt klart för direktkval mot Dalarivalen Leksands IF.

Match 1 spelas den 22 mars i Tegera i Leksand och därefter möts lagen varannan dag med växelvis spelort.

Mora IK – BIK Karlskoga 4-1 (2-1, 2-0, 0-0)
1-0 (13:56) Jacob Nilsson
2-0 (14:28) Emil Aronsson (Matt Bailey, Pierre Engvall)
2-1 (18:06) Victor Ejdsell (Alexandre Lavoie)
3-1 (31:21) Matias Lassen (Emil Bejmo, Jacob Nilsson)
4-1 (33:27) Viktor Amnér, spel fem mot tre