Mora har skaffat sig matchbollar – vann andra finalen i rad

Mora är ostoppbara just nu. Idag vann man den andra finalen i rad när man besegrade gästerna BIK Karlskoga med hela 7-3.

Mora har skaffat sig matchbollar - vann andra finalen i rad

Hemmalaget kom inför finalen ut med en seger i bagaget efter att ha besegrat BIK Karlskoga med 1-3 i det första mötet av den HockeyAllsvenska finalen. Det var ett hungrigt hemmalag som entrade den förstaperioden och redan efter två minuter hade man tagit ledningen genom Pierre Engvall som snyggt hittade in pucken bakom Enegelage i BIK-målet. Innan klockade hade gått tio minuter hade man utökat ledningen efter att Kevin Goumas gjort mål. Drygt fyra minuter senare reducerade BIK Karlskoga genom forwarden Fredrik Höggren snyggt assisterad av Alexande Lavoie. Men det resultatet varade inte länge. Dryga minuten senare hade Mora utökat ledningen till 3-1 genom Oskar Svanlund.

Mora och snabba mål verkar vara en bra kombo. Redan en minut in i den andra perioden hade Mora utökat ledningen ytterligare, återigen genom succéforwarden Pierre Engvall. Fyra minuter senare var det dags igen, genom nyförvärvet Matt Bailey tryckte man in 5-1. Men gästerna gav sig inte och man skulle reducera både en och två gånger innan perioden var slut. Först genom Carl Persson och sedan via ett skott från backen Victor Berglind.

I periodens slutakt tryckte gästerna på för ännu en reducering, men hemmalagets målvakt Christian Engstrand stod tät. Istället skulle Mora stänga matchen med mål i tom bur efter att Karlskoga tryckt på i slutminuterna. Emil Bejmo hittade in med pucken i öppen kasse. Strax senare var det backen Viktor Amnérs tur att få göra mål. I powerplay hittade han in med ett skott bakom målvakten Andrew Engelage. Nu har Mora skaffat sig flera matchbollar för att kunna avgöra matchserien. På torsdag möts man igen i den tredje av högst fem HockeyAllsvenska finaler.

Mora IK – BIK Karlskoga 7-3 (3-1, 2-2, 2-0)
1-0 (02.21) Pierre Engvall (Kevin Gagne, Matt Bailey)
2-0 (09.21) Kevin Goumas (Alex Aleardi)
2-1 (13.17) Fredrik Höggren (Alexander Lavoie, Henrik Larsson)
3-1 (14.22) Oskar Svanlund (Robin Johansson, Fabian Gunnarsson)
4-1 (21.54) Pierre Engvall (Emil Aronsson, Kevin Gagne)
5-1 (25.41) Matt Bailey (Robin Johansson)
5-2 (33.40) Carl Persson (Henrik Larsson)
5-3 (33.54) Victor Berglind (Juliuz Persson, Alexandre Lavoie)