Modo vinnare i Norrlandsderbyt

Ett slutsålt NHK-arena och säsongens andra derby stod på tapeten under kvällens enda match i HockeyAllsvenskan.

En häftig inramning drog igång säsongens andra Norrlandsderby lagen emellan och det var bortalaget som tog tag i taktpinnen inledningsvis. Modo pressade ett vilset hemmalag och var nära att ta ledningen efter endast några få minuter in i öppningsakten då Timrås målvakt fått problem med en studsande puck som retsamt letade sig ur räckhåll för Modos anfallare. Hemmalaget tog sig i kragen och krigade sig in i matchen och bjöd på et par farliga lägen. Den första perioden slutade mållös.

Kvällens första mål kom efter knappa sju minuter då Johan Mattsson i hemmamålet släppt en retur till Modos David Rundqvist som helt ostört kunde ta sig runt kassen och lägga in pucken i det öppna målet. Trots en målsnål inledning hade matchen kunnat bli ett riktigt målkalas om det inte vore för de båda storspelande målvakter. Lagen gick till pausvila med bortalaget i förarsätet.

Timrå kom ut i den tredje perioden med en kvittering i sikte, och det dröjde inte länge innan den kom. Det var återigen Timrås ynglingar som stod för en fin prestation när Jesper Boqvist och Elias Pettersson assisterade kedjekamraten Jonathan Dahlén till sitt tolfte mål för säsongen och kvitteringen var ett faktum. Endast fyra minuter senare skulle bortalaget återta ledningen när högerfattade Henrik Björklund tog sin in framför mål och kunde lägga in sin egen retur efter ett tveksamt ingripande av Timråförsvaret.

Matchen slutade 1-2, Timrå alltjämt kvar på en tredjeplats medan Modo avancerar från plats 12 till plats 11

Timrå IK – Modo hockey 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
0-1 (26.48) David Rundqvist (Henrik Björklund)
1-1 (41.56) Jonathan Dahlén (Elias Pettersson, Jesper Boqvist)
1-2 (46.34) Henrik Björklund (Emil Molin)