Modo höll nollan på Hovet

Det var lagen på plats nio och tio i HockeyAllsvenskan som ikväll ställdes mot varandra på Hovet. Det var Modo som gästade AIK i sista omgången innan jul. Hemmalaget kom från två raka segrar varav en efter förlängning. Gästerna hade en något positivare trend med sig efter tre raka vinster.

Matchen börjar trevande men redan efter tre och en halv minut så blir AIK:s Jens Jakobs liggande i ena sarghörnet och tvingas kliva av. Det dröjer inte länge innan matchens första mål kommer och det är bortalaget som gör det. Det är Oskar Ståhl-Lyrenäs som sätter ledningsmålet assisterad av Byron Ritchie och Per-Åge Skröder efter 4.43 in i första. Lagen har svårt få ner pucken djupt och ta tag i spelet fortsättningsvis men AIK skapar ändå några chanser. Bland annat ett friläge och sedan en två-mot-etta i boxplay. Inget mål någon av gångerna.

AIK  närmar sig en kvittering

Efter att man inlett period två med en man mindre så kommer Jesper Frödén loss för AIK efter en mycket fin fint men utan att få pucken i nät. Gästerna räddas flera gånger om av sin mycket duktige målvakt Erik Hanses som får chansen i mål och gör det riktigt bra. En bit in i andra så får AIK chansen att spela med två man mer efter en hög klubba från Axel Eidstedt på Anders Eriksson bland annat. Hemmalaget lyckas ändå inte kvittera. Man kommer inte närmre än ett stolpskott från Stefan Johansson. I slutskedet av mellanakten så tvingas Modos Jesper Lindgren kliva av för undersökning efter en tuff smäll mot sargen och det är fortsatt 0-1 inför tredje.

Avslagen tredjeperiod

AIK får chansen att spela fem-mot-fyra två gånger om direkt i inledningen av tredje perioden men de fyra minuterna i powerplay kunde man inte utnyttja efter riktigt dåligt powerplayspel. Perioden fortsätter avslaget. Sedan kommer det ändå ett mål. Återigen från Modo som efter 10.58 gör 0-2 genom Oscar Hedman assisterad av Byron Ritchie och Oskar Ståhl-Lyrenäs. Även om AIK plockar ut målvakten i slutet så lyckas man inte spräcka Erik Hanses nolla och matchen slutar 0-2 till Modo. Segern tar Modo förbi AIK i tabellen.

För AIK väntar Björklöven i mellandagarna medans Modo gästar Oskarshamn.

AIK – Modo Hockey 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
0-1 (04:43) Oskar Ståhl-Lyrenäs (Byron Ritchie, per-Åge Skröder)
0-2 (50:58) Oskar Hedman (Oskar Ståhl-Lyrenäs, Byron Ritchie)
Skott: 33-16 (6-9, 17-4, 10-3)
Tekningar: 34-28 (9-9, 12-13, 13-6)
Utvisningar AIK: 2×2 Modo: 7×2
Domare: Filip Sandstedt
Linjemän: David Laksola, Petter Norman