Västervik vände och vann mot Timrå

Västervik låg under efter den första perioden mot Timrå, men i den andra perioden maldes Timrå ner av Västervik. Nu väntar seriefinal på söndag mot AIK.

Timrå skakade om Västervik i den första perioden och hade också ledningen efter 20 minuter. I den andra perioden gjorde hemmalaget och det var ett par kontroversiella domslut som kom att vara avgörande för matchen.

Västervik imponerar

Smålänningarna fortsätter och imponera den här säsongen och spelar därför seriefinal i Slutspelsserien på söndag mot vårens lag AIK.

Timrå ska ha en stor eloge för att de aldrig gav upp under matchens gång. Vid 4–1 tog man ut målvakten i ett försök att komma tillbaka.

Stor matchhjälte i hemmalaget var Oscar Drugge med två mål och en assist.

Västervik-Timrå 5–2 (0–1, 3–0, 2–1)
0–1 (16.52) Ludvig Nilsson (Andreas Molinder, Jens Westin), spel fem mot fyra
1–1 (31.11) Joacim Hedblad (Mats Josten Fröshaug, Oscar Drugge)
2–1 (36.33) Dan Pettersson, spel fem mot fyra
3–1 (39.09) Oscar Drugge (Victor Lindman, Joacim Hedblad), spel fem mot fyra
4–1 (47.52) Victor Öhman (Erik Gustafsson, Conny Strömberg)
5–1 (56.25) Oscar Drugge (Viktor Lindell, Joakim Hedblad), spel fem mot sex
5–2 (59.08) Calle Själin (Elias Pettersson)