Västervik tog sista chansen – besegrade AIK efter förlängning

Västervik tog sista chansen att gå vidare till play off mot Karlskoga. De vann en spännande match på Hovet efter förlängning.

När AIK tog ledningen i början av den andra perioden var det många som trodde att Västervik skulle tappa allt. AIK låg på och det var tack vare målvakten Jonas Fransson som man fortfarande var med i matchen. AIK låg på, framburna av sin klack. Men årets stora överraskning i svensk hockey Västervik vägrade att ge upp. Först kvitterade man fyra minuter efter att AIK tagit ledningen, sedan kom ledningen med drygt en minut kvar av den andra perioden.

I den tredje och sista perioden kämpade AIK och slet, med publiken i ryggen lyckades man tillslut få hål på Fransson igen och förlängningen var ett faktum med elva sekunder tillgodo.

Västervik neutraliserade stjärnkedjan

Den stora nyckeln till Västerviks framgång ikväll var försvaret mot AIK:s stjärnfemma med Daniel Olsson-Trkulja, Christian Sandberg och Michael Lindqvist.

Stor matchhjälte vid sidan om målvakten Jonas Fransson blev Joacim Hedblad som satte det avgörande målet i förlängningen.

Stor dramatik väntar på tisdag då Västervik tar emot Tingsryd hemma och AIK åker till Uppsala för en tuff match mot Almtuna.

AIK-Västervik 2–3 (0–0, 1–2, 1–0, 0–1)
1–0 (24.38) Jesper Frödén (Jens Hellgren)
1–1 (28.21) Dan Pettersson (Victor Öhman)
1–2 (38.47) Mats Josten Fröshaug (Victor Lindman, Joacim Hedblad), spel fem mot fyra
1–2 (59.49) Jonathan Andersson (Mads Larsen, Anders Eriksson), spel sex mot fem
Skott: 34–23 (9–7, 12–9, 10–6,3–1)
Utvisningar AIK: 3×2 VVIK: 3×2
Tekningar: 40–30
Puckinnehav: 59–41
Domare: Patric Bjälkander
Linjemän: David Laksola och Peter Almerstedt
Publik: 6 734