AIK får tacka sin förstaperiod och målvakt för segern

Slutspelsserien kunde inte börja bättre för AIK, när man besegrade Timrå på hemmaplan. Men det satt hårt åt för AIK, som får tacka målvakten för poängen.

Matchen startade i ett ursinnigt tempo och AIK spelade ut Timrå i den första perioden. En målkavalkad under knappa fyra minuter gav hela fem mål, matchavgörande skulle det visa sig.

Resten av matchen ska AIK tacka sin storspelade slovenske landslagsmålvakt Gasper Kroselj, som vid ett flertal tillfällen ensam räddade Solnalaget. Vid två tillfällen rånade han gästerna på givna mål, men enastående dubbelräddningar.

AIK får tacka sina hjältar

AIK:s andra stora matchhjälte blev en av HockeyAllsvenskans mest underskattade spelare, Michael Lindqvist som stod för två mål och en assist i den första perioden. När sedan inte anfallsspelet stämde i de två avslutande perioderna, var han den som drev på sitt lag i försvaret. Han försökte få igång anfallsspelet för AIK, utan att få med sig medspelarna.

Timrå led stort över sin skadedrabbade trupp och måste få tillbaka sina pjäser för att han en chans att utmana om fortsatt spel.

AIK-Timrå 4–3 (4–1, 0–1, 0–1)
1–0 (11.25) Daniel Olsson -Trkulja (Michael Linqvist, Christian Sandberg), spel fem mot fyra
1–1 (13.09) Jens Lööke (Elias Petterson)
2–1 (14.02) Michael Lindqvist (Daniel Olsson-Trkulja, Chrstian Sandberg)
3–1 (14.30) Michael Lindqvist (Daniel Olsson-Trkulja, Jonathan Andersson), spel fem mot fyra
4–1 (15.12) Jonas Almtorp (Jens Jakobs, Jacob Spångberg)
4–2 (34.29) Marcus Hardegård (Elias Pettersson, Jens Lööke), spel fem mot fyra
4–3 (55.34) Elias Pettersson
Skott: 29–34 (14–10, 6–14, 9–10)
Utvisningar AIK: 5×2 TIK: 4×2, 1×5, 1×20
Tekningar: 38–21
Puckinnehav: 51–49
Domare: Christoffer Karlsson