Knäckte seriefyran i förlängningen – Ågren stor hjälte

Det var uppdukat för ett HockeyAllsvensk smålandsderby under måndagskvällen när Tingsryds AIF tog emot IK Oskarshamn hemma i Nelson Garden Arena.

Hemmalaget Tingsryd öppnade målskyttet efter dryga åtta minuter av den första perioden när Oscar Holst lyckades få in pucken bakom Wictor Ragnewall i Oskarshamnsmålet. Kvitteringen hann komma innan periodvilan när Joakim Hagelin kunde tryckte in pucken efter dryga 17 minuters spel.

I den andra perioden perioden duggade utvisningarna tätt för bortalaget lagen, men det var bara en gång som Tingsryd lyckades ta vara på ett numerärt överläge. Nicolai Bryhnisveen kunde med sitt andra mål för säsongen återge ledningen till sitt lag efter att Nikolai Meyer och Johan Eriksson levererat fram pucken.

Tredjeperioden gav hemmafansen hopp om seger när Filip Owesson gjorde 3-1 tidigt av den sista ordinarie akten. Men både 3-2 och 3-3 hann komma innan 60 minuter var spelade och förläning väntade.

Väl där gjorde Manuel Ågren processen kort och sköt sitt lag till två viktiga poäng i bottenstriden och drygade ut försprånget till tolfteplacerade Björklöven till sju poäng.

Tingsryds AIF – IK Oskarshamn 3-4 (1-1, 1-0, 1-2, 0-1)
1-0 (08:02) Oscar Holst (Adam Persson)
1-1 (16:52) Joakim Hagelin (Jonas Liwing, Arsi Piispanen), spel fem mot fyra
2-1 (24:15) Nicolai Bryhnisveen (Nikolai Meyer, Johan Eriksson), spel fem mot fyra
3-1 (42:59) Filip Owesson (Oscar Holst)
3-2 (44:00) Anton Karlsson, spel fyra mot fem
3-3 (51:46) Gustav Ahnelöv (Anton Karlsson, Victor Löfstedt)
3-4 (60:22) Manuel Ågren (Nicolas Deschamps)
Skott: 28-27
Tekningar: 31-26
Utvisnignar: TAIF: 5×2 IKO: 8×2
Domare: Robin Karlsson