Karlskoga krossade Björklöven

Karlskoga vann stort borta Björklöven med hela 6-0. Värmlänningarna klättrade upp till en andraplats i samband med kvällens kross.

Matchen inleddes med att Björklövens lagkapten Stefan Öhman fick ett bra läge i slottet, men hans avslut var en bra bit över målburen. Bara några minuter senare 02.59 tog gästerna ledningen. Björklöven slarvar och tappar pucken i offensiv zon, spelet vänder och Carl Berglund ger värmlänningarna en 1-0 ledning. Efter matchens första mål fick Karlskoga momentum. Man skapar sig själva några långa och farliga anfall i Lövens försvarszon. Björklöven fick sedan en chans att komma tillbaka i matchen genom ett powerplay 08.52. Hemmalagets powerplay såg inget vidare ut då man hade stora bekymmer att få uppspelen att stämma. När man väl fick in pucken i zon var gästerna duktiga på att skicka tillbaka den till Adam Werner i Löven-kassen. Efter Lövens mindre imponerande spel i numerärt överläge var det gästernas tur. Karlskoga behövde inte mycket tid i powerplay för att utöka sin ledning. Alexandre Lavoie slog in en retur. Werner fick inte den hjälpen han behövde på det målet då tre Karlskoga-spelare fick stå fråmför mål och sopa in returen.

Den andra perioden inledde hemmalaget med ett powerplay. Karlskoga fick redan i sitt första byte en utvisning för för många spelare på isen. Björklöven kunde dock inte utnyttja den chansen i powerplay heller trots att man lyckas skapa lite tryck mot kassen denna gång. Karlskoga får sedan också chansen i numerärt överläge. Karlskoga spelade sitt powerplay denna kväll med mycket spel i sidled vilket gjorde att Lövens box fick jobba hårt. Den första halvan av perioden gick mycket fram och tillbaka. Gästerna utökade dock ledningen till 3-0 genom Henrik Rommel. Rommel vann pucken efter en tekning i offensiv zon och fick in ett chansskott över Werners ena axel. Efter målet hettade det till mellan Björklövens Niklas Pavel och Karlskogas Henrik Rommel. Pavel tacklade Rommel med en armbåge när spelet åter startade. Pavel fick 2+2 för roughing och elbowing. Rommel klarade sig undan med 2 minuter för roughing. Gästerna utökade ledningen till 4-0 efter ett drömmål i numerärt överläge. Karlskoga Henrik Larsson fick en passning av Alexandre Lavoi som gick genom centrallinjen och Lövens box. Hemmalaget valde efter det att byta målvakt. Trots att Niklas Lundström fick ta över mellan stolparna gjorde Karlskoga 5-0 innan periodpaus. Simon Mattsson satte en puck från icing-linjen då Lundström inte täkteluckan högt vid första stolpen.

Större delar av publiken hade valt att gå hem efter de två första perioderna. I den tredje perioden var Karlskogas tempo inte lika högt som det var tidigare i matchen. Man ville bara spela av matchen och försöka ge Andrew Engelage sin nolla. Björklöven fick ytterligare ett powerplay då Juliuz Persson åkte ut för interference 47.10. Hemmalagets powerplay var inget vidare. Det var väldigt stillastående och passningarna satt inte på Löven-klubbor. I matchens näst sista minut fick gästerna åter igen jubla. 6-0 genom Theodor Lennström då han snodde pucken från en Löven-back och kom fri med Lundström. Lennström avslutade kyligt genom att finta målvakten åt sidan och la in pucken i öppet mål. Efter det blev det inga mer mål, vilket hemmalaget nog kände sig lättade över. Matchen slutade 6-0 och Karlskoga gick efter kvällen match om Västervik i tabellen. Laget ligger just nu på en andraplats i Hockeyallsvenskan.

Matchfakta Björklöven – BIK Karlskoga 0-6 (0-2,0-3,0-1)